Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-37:                        
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).The Union Government released the list of 20 smart cities. Which one of the following cities is not part of this list?
    a)  Pune
    b)  Jaipur
    c)  Jodhpur
    d)  Coimbatore
    e)  Chennai


    2).Name the freedom fighter whose 150th birth anniversary was celebrated Recently?
    a)  Aurobindo Ghosh
    b)  Bipin Chandra Pal
    c)  Bal Gangadhar Tilak
    d)  Lala Lajpat Rai
    e)  None of these


    3).As per a statement of Union Government, what kilometer of National Highways is being built every day?
    a)  15
    b)  30
    c)  18
    d)  12
    e)  19


    4).Who is the Brand Ambassador of the 14th edition of Mumbai International Film Festival (MIFF) – 2016 that began?
    a)  Shyam Benegal
    b)  Jackie Shroff
    c)  Akshay Kumar
    d)  Priyanka Chopra
    e)  None of these


    5).Where will be the third edition of Global Ayurveda Festival held in February 2016?
    a)  Rishikesh
    b)  Kangra
    c)  Gangtok
    d)  Kozhikode
    e)  None of these


    6).What is the name of the largest known solar system that was discovered by the astronomers in January 2016?
    a)  2MASS J2126-8140
    b)  3MASS J2621-4180
    c)  SS4 J2126-8140
    d)  S2MASS J2126-4180
    e)  None of these


    7).Who is the author of the book “The Turbulent Year: 1980 – 1996” that was released?
    a)  Manmohan Singh
    b)  Pranab Mukherjee
    c)  Lal Krishna Advani
    d)  Murli Manohar Joshi
    e)  None of these


    8).The chief minister of which state directed its official to impose ban on use of polythene in the entire state from January 2017?
    a)  Uttar Pradesh
    b)  Jharkhand
    c)  Bihar
    d)  Madhya Pradesh
    e)  Andhra Pradesh


    9).  Union Government signed 80 million US dollar loan agreement with Asian Development Bank (ADB) for improving infrastructure in which two state capitals of North East India?
    a)  Kohima and Gangtok
    b)  Kohima and Guwahati
    c)  Agartala and Aizwal
    d)  Aizwal and Kohima
    e)  None of these


    10).Which country became the world’s largest exporter of rice overtaking Thailand in the year 2015?
    a)  China
    b)  Sri Lanka
    c)  Bangladesh
    d)  India
    e)  Nepal


    Answers:
    1.c) 2.d) 3.c) 4.b) 5.d) 6.a) 7.b) 8.d) 9.c) 10.d)
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: