Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-36:                         
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). Name the Managing Director of Times of India newspaper who died recently?
    a)    Vinnet Kumar Jain
    b)    Jaideep Bose
    c)    Arindam Sengupta
    d)    Arun Arora


    2).    The members of which international organisation signed a tax co-operation agreement to enable automatic sharing of country by country information?
    a)    International Monetary Fund (IMF)
    b)    World Bank
    c)    Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD)
    d)    Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)


    3).    Name the India’s top pistol shooter who secured an Olympic quota for the country, by claiming the gold medal in women’s 10-metre air pistol event at the Asia Olympic Qualifiers for Shooting in New Delhi.
    a)    Heena Sidhu
    b)    Tejaswini Sawant
    c)    Anisa Sayyed
    d)    Dola Banerjee


    4).    Which Regiment was adjudged as the Best Marching Contingent amongst the three Services in the Republic Day Parade held on 26 Jan 2016?
    a)    Rajputana Rifles
    b)    Parachute Regiment
    c)    The Grenadiers
    d)    Assam Regiment


    5).    What is the strike range of indigenously-developed Surface-to-Air Akash missile that was successfully test fired on 28 January 2016 from the Integrated Test Range (ITR), Chandipur?
    a)    50-km
    b)    25-km
    c)    60-km
    d)    30-km


    6). Union Minister for Shipping and Road Transport& Highways Nitin Gadkari recently laid the foundation stone for construction of a passenger jetty at Kanhoji Angre Island to develop it as a tourist destination. The island is situated in which state?
    a)    Goa
    b)    Maharashtra
    c)    Kerala
    d)    Tamil Nadu


    7). Union Ministry of Skill Development and Entrepreneurship signed a MoU with which Academy to achieve the Prime Minister’s vision of making India skill capital of the world?
    a)    Yashaswi Academy for Skills
    b)    Tejashwi Academy of Skills
    c)    Sardar Vallabhai Patel Academy
    d)    CV Raman Industrial Training Institute


    8). 5th edition of the Technotex will be held from 21 April – 23 April 2016 in which city?
    a)    New Delhi
    b)    Jaipur
    c)    Mumbai
    d)    Chennai


    9). What is the theme of the Technotex 2016 that will be held from 21 April – 23 April 2016?
    a)    Technical Textiles – Towards a Smart Future
    b)    Technical Textiles and Make in India
    c)    Towards a Smart Textile
    d)    Technical Textiles – Towards a Inclusive Society


    10).    The 61st National School Athletic championship started in which of the following states?
    a)    Tamil Nadu
    b)    Haryana
    c)    Kerala
    d)    Bihar


    Answers:
    1.c)   2.c)   3.a)   4.d)   5.b)   6.b)   7.a)   8.c)   9.a)   10.c)

     For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: