Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-35:                         
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). By winning the Australian Open 2016 , the pair of Sania Mirza and Martina Hingis has won how many titles in a row?
    a)   Seven
    b)   Eight
    c)   Twelve
    d)   Nine
    e)   Six


    2). The pair of Sania Mirza and Martina Hingis defeated which tennis pair to win the Australian Open 2016?
    a)   Andrea Hlavackova and Lucie Hradecka
    b)   Lucie Hradecka and Ana Ivanovic
    c)   Ana Ivanovic and Andrea Hlavackova
    d)   Victoria Arazenka and Ana Ivanovic
    e)   None of these


    3). Nisid Hajari won the 2016 Colby Award given by the Norwich University for his book titled
    a)   A Road We Do Not Know: A Novel of Custer at the Little Bighorn
    b)   Midnight’s Furies: The Deadly Legacy of India’s Partition
    c)   Matterhorn: A Novel of the Vietnam War
    d)   Generals of the Bulge: Leadership in the U.S. Army’s Greatest Battle
    e)   None of these


    4). Which European country announced to deport failed asylum seekers following the footsteps of Sweden?
    a)   Denmark
    b)   France
    c)   Finland
    d)   Norway
    e)   Scotland


    5). Which of the following countries will be included by Germany in its list of safe countries as it tries to curb growing number of migrants?
    a)   Morocco, Tunisia and Libya
    b)   Libya, Algeria and Tunisia
    c)   Algeria, Morocco and Syria
    d)   Algeria, Morocco and Tunisia
    e)   None of these


    6). Who won the V Shantaram Lifetime Achievement Award at the 14th edition of Mumbai International Film Festival (MIFF) 2016?
    a)   Mohammed Ali Naqvi
    b)   Hemal Trivedi
    c)   Joshua Oppenheimer
    d)   Naresh Bedi
    e)   None of these


    7). In a statement issued by Ministry of Railways, with effect from 15 February 2016 for how many times an individual can book an e-ticket in a month?
    a)   Seven
    b)   Four
    c)   Six
    d)   Five
    e)   Two


    8).  According to Union Government, what is the capacity of thermal power that was added in last 20 months?
    a)   20000 MW
    b)   30000 MW
    c)   25000 MW
    d)   15000 MW
    e)   16000 MW


    9). For how many years the Agreement between India and Pakistan relating to Rail Communication signed on 28 June 1976 was extended by the Ministry of External Affairs (MEA)?
    a)   Four
    b)   One
    c)   Two
    d)   Three
    e)   Five


    10). In which state the Akshay Kumar-led film Airlift was made tax-free?
    a)   Maharashtra
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Andhra Pradesh

    Answers:
    1).b)   2).a)  3).b)   4).c)  5).d)  6).d)  7).c)   8).b)  9).d)  10).b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here
    Online Mock Tests 2019: