Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-27

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-27
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-27:                           
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.


    1).Who won the South Asian Games’ first Women’s Hockey Gold medal?
    a)  Pakistan
    b)  India
    c)  Sri Lanka
    d)  Nepal
    e)  None of these


    2).Which State got its first Mega Food Park promoted by M/s Indus mega Food Part Pvt. Ltd?
    a)  Telangana
    b)  Bihar
    c)  Madhya Pradesh
    d)  Rajasthan
    e)  Maharashtra


    3).In which country was the historic Jain temple demolished in February 2016?
    a)  Syria
    b)  Pakistan
    c)  Afghanistan
    d)  Bangladesh
    e)  Israel


    4).Name the West Asian city that hosts the World Government Summit in the second week of February 2016?
    a)  Dubai
    b)  Tehran
    c)  Kuwait City
    d)  Doha
    e)  Abu Dhabi


    5).Who was appointed as the chairperson of The Energy and Resources Institute (TERI)?
    a)  R K Pachauri
    b)  B V Sreekantan
    c)  Ashok Chawla
    d)  Ajay Mathur
    e)  None of these


    6).Name the former Prime Minister of Nepal and President of Nepali Congress who died?
    a)  Sushil Koirala
    b)  Krishna Prasad Bhattarai
    c)  Girija Prasad Koirala
    d)  Surya Bahadur Thapa
    e)  None of these


    7).Name the noted Urdu Poet and well known Bollywood lyricist who died due to heart attack in Mumbai?
    a)  Josh Malihabadi
    b)  Nida Fazli
    c)  Raghupati Sahay
    d)  Firaq Gorakhpuri
    e)  Felix Pirani


    8).Sonadia port project is based on which of the following countries?
    a)  Nepal
    b)  India
    c)  Bangladesh
    d)  Sri Lanka
    e)  Myanmar


    9).Name the storm which hit southern Britain by heavy rain and winds up to 96 miles per hour (mph) in February 2016.
    a)  Imogen
    b)  Ashobba
    c)  Desmond
    d)  Jake
    e)  Naile


    10).New Zealand won the Chappell-Hadlee Trophy by defeating Australia. Chappell-Hadlee Trophy is associated with which game?
    a)  Football
    b)  Cricket
    c)  Basketball
    d)  Rugby
    e)  Tennis

    Answers:
    1). b)   2). c)  3). b)  4). a)  5). c)  6). a)  7). b)  8). c)  9). a)  10). b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: