Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-8

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-8
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-8:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). What is the other name of Long Range Surface to Air Missile (LRSAM) successfully tested from an Israeli Naval Platform?
    a)   Prithvi-2 Missile
    b)   Agni-1 Missile
    c)   Dhanush ballistic Missile
    d)   Barak 8 Missile
    e)   None of these


    2).Who was appointed as CFO of app based cab operator Ola Cabs?
    a)   Mitesh Shah
    b)   Rajiv Bansal
    c)   Rohit Chabbra
    d)   Karan Singh
    e)   None of these


    3).Which group of countries took part in the joint exercise SAADMEX-2015 that was held in Delhi?
    a)   G20 Countries
    b)   SAARC Countries
    c)   ASEAN Countries
    d)   BRICS Countries
    e)   European Countries


    4).India Re-Elected as Member of International Maritime Council for 2016-17.In which year India joined IMO as member state?
    a)   1965
    b)    1977
    c)   1959
    d)   1944
    e)   1940


    5). Who won the Macau Open Grand Prix Gold women’s singles title of Badminton?
    a)   Minatsu Mitani
    b)   PV Sindhu
    c)   Akane Yamaguchi
    d)   Saina Nehwal
    e)   None of these


    6).Name the bowler who was suspended from bowling in international Cricket with Immediate effect by ICC for illegal bowling action?
    a)   Sunil Narine
    b)   Ahsan Malik
    c)   Zaheer Khan
    d)   Marlon Samuels
    e)   R. Ashwin


    7). Who of the following was declared as man of the series of tri-nation Under 19 Tournament held in India?
    a)   Sarfraz Khan
    b)   Joyraz Sheikh
    c)   Nazmul Hossain
    d)   Rishabh Pant
    e)   None of these


    8). Who won the Delhi Half Marathon in the men category?
    a)   Mosinet Geremew of Ethiopia
    b)   Birhanu Legese of Ethiopia
    c)   Zersenay tadese of Eriteria
    d)   Jonathan Maiyo of Kenya
    e)   None of these

    9). Name the Congress MLA who was administered oath as pro-term speaker of Bihar?
    a)   CP Joshi
    b)   Ashok Chaudhry
    c)   Sadanand Singh
    d)   Manick Tagore
    e)   None of these


    10).In which state the coal miners started to switch to turmeric farming after the National Green Tribunal banned coal mining and transportation in the region?
    a)   Nagaland
    b)   Manipur
    c)   Kerala
    d)   Meghalaya
    e)   Assam


    Answers:                         
    1). d)   2). b)   3). b)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). d )
    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: