Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-9

    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-8
    Important General Awareness Questions for LIC AAO-2016 Set-9:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who among the following won the formula 1 Abu Dhabi Grand Prix 2015?
    a)   Nico Rosberg
    b)   Lewis Hamilton
    c)   Kimi Raikkonen
    d)   Sergio Perez
    e)   Sebastian Vettel


    2).Which of the following team won the 2015 Davis cup title?
    a)   Belgium
    b)   Great Britain
    c)   France
    d)   China
    e)   US


    3).Which Country allowed women to vote and contest in municipal elections for the first time?
    a)   Kuwait
    b)   Qatar
    c)   Saudi Arabia
    d)   Oman
    e)   UAE


    4).Who among the following was reelected as the president of Asian tennis federation?
    a)   Sheikh Ahamad Al Saba
    b)   NasserAl Ghanim Al Khelafi
    c)   Randy Villanueva
    d)   Anil Khanna
    e)   None of these


    5).Russian President Vladimir Putin announced economic sanctions against which country?
    a)   Syria
    b)   Saudi Arabia
    c)   Turkey
    d)   Egypt
    e)   Ukraine


    6).Identify the Focus area of Mission Innovation that was launched by world leaders in Paris?
    a)   Tackling Terrorism
    b)   Clean Energy
    c)   Illegal Migration
    d)   Natural Disasters


    7).Who among the following led the formation of Breakthrough Energy Coalition to reduce demand for Fossil Fuels?
    a)   Barack Obama
    b)   Narendra Modi
    c)   Ban Ki Moon
    d)   Bill Gates
    e)   None of these


    8).President Pranab Mukherjee Presented Dr APJ Abdul Kalam IGNITE awards 2015 to how many school students?
    a)   20
    b)   25
    c)   40
    d)   56
    e)   12


    9).As per the measuring the Information Society Report released by the International Telecommunication Union, what was India’s rank in the ICT Development Index??
    a)   131
    b)   132
    c)   133
    d)   134
    e)   135


    10).International Monetary Fund (IMF) included a currency into its elite reserve currency basket. Name it?
    a)   Japanese Yen
    b)   China’s Yuan
    c)   France’s Franc
    d)   Russia’s Ruble
    e)   India’s Rupee


    Answers:                         

    1). a) 2).b)  3).c)  4).d)  5).c)  6).b)  7).d)  8).c)  9).a)  10).b)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    Online Mock Tests 2019: