Important General Awareness Questions for LIC AAO& Upcoming Exams 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO& Upcoming Exams 2016
    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-18:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1). WhohasbeenappointedastheChiefOperatingOfficerofApple Inc?
    a)   BrianKrzanich
    b)   Rick Osterloh
    c)   JeffWilliams
    d)   KevinTurner
    e)   None of these


    2). 2nd World InternetConferencewasheldat __________.
    a)   Shenyang,China
    b)   Wuzhen,China
    c)   NewYork,US
    d)   Chicago,US
    e)   None of these


    3). WestBengalGovernmenthasrecentlyapprovedtheproposalfortheformationof 5newdistricts,whichofthefollowingisNOToneofthem?
    a)   SiliguriDistrict
    b)   Jhargram District
    c)   SundarbansDistrict
    d)   BasirhatDistrict
    e)   Kalimpong District


    4).IndiasbiggestWildlifeRescue centerwasrecentlycommissionedat ________.
    a)   Mahasamund
    b)   Nagaon
    c)   Dhanbad
    d)   Nagpur
    e)   Nadia


    5).Whichofthefollowinghasrecentlylaunchedthe InflationExpectationsSurveyofHouseholdsDecember2015?
    a)   WorldBank
    b)   RBI
    c)   UN
    d)   CentralGovernment
    e)   UNESCO


    6). WhohasbeenrecentlyappointedasthevicechancelloroftheAllahabadUniversity?
    a)   SanjayDeshmukh
    b)   Dinesh Singh
    c)   RattanLal Hangloo
    d)    Dr. MNPatel
    e)   None of these


    7).AsperWorldBankReportwhichofthe followingcountrieshasbecomethelargestremittancereceivingcountryin2015?
    a)   India
    b)   China
    c)   US
    d)   Singapore
    e)   Australia


    8). WhoistheauthorofthebookGlobalization,Democraticandcorruption:anIndianPerspective?
    a)   Arvind Kejriwal
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   Anna Hazare
    d)   Pranab Bardan
    e)   None of these


    9). WhoisPeterDickinson?
    a)   RussianPoet
    b)   BritishNovelist
    c)   BritishSinger
    d)   RussianDirector
    e)   Italian Poet


    10).Whohasbeennamedasthe BBC OverseasSportsPersonalityoftheyear2015?
    a)   Dan Carter
    b)   Roger Federer
    c)   Lebron James
    d)   Lionel Messi
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c)  2). b)  3). a)  4). d)  5). b)  6). c) 7). a)   8). d) 9). b) 10). a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    Online Mock Tests 2019: