Important General Awareness Questions for LIC AAO& Upcoming Exams 2016

    Important General Awareness Questions for LIC AAO 2016 Set-17:                            
    Dear Readers, Important GK Questions for Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants can use these questions for their preparations.

    1).Who of the following named as 2015 person of the Year by Time Magazine?
    a)   Angela Merkel
    b)   Vladimir Putin
    c)   Barack Obama
    d)   Narendra Modi
    e)   None of these


    2).Which Scheme was in news for being acknowledged by the Guinness Book of Worlds records as the largest cash transfer programme in terms of households?
    a)   PAHAL
    b)   MGNREGA
    c)   Beti Bachao Beti Pathao
    d)   PMJDY
    e)   None of these


    3). Which city was chosen to host the India Aviation Exhibition and Conference Event 2016?
    a)   Bengaluru
    b)   Hyderabad
    c)   New Delhi
    d)   Mumbai
    e)   Kolkata


    4). Who among the following temporarily relieved himself as the president of World Chess Federation?
    a)   Sepp Blatter
    b)   Domenico Scala
    c)   Riccardo Fraccari
    d)   Kirsan Iiyumzhinov
    e)   None of these


    5).Which country rejoined as a member of the Organization of the Petroleum Exporting countries (OPEC)?
    a)   Iran
    b)   Kuwait
    c)   Indonesia
    d)   Venezuela
    e)   Iraq


    6).Which of the following adjudged as Bank of the Year –India at the Banker awards 2015 in London?
    a)   SBI
    b)   ICICI
    c)   Yes Bank
    d)   IDBI
    e)   HDFC


    7). Identify the legendary cricketer who was awarded with an honorary lifetime membership of MCC?
    a)   Mahela Jayawardene
    b)   Chaminda Vaas
    c)   Waqar younis
    d)   Glenn Mcgrath
    e)   None of these


    8).Which Indian Institute bagged a US military contract for research and development on solar powered Micro grid?
    a)   IIT, Delhi
    b)   IISC, Mohali
    c)   IIT, Chennai
    d)   IISC, Bangalore
    e)   None of these


    9).Identify the youth facilitator associated with NGO Rubaroo who won the 2016 Queen’s Young Leaders award ?
    a)   Neha Swain
    b)   Neha Advani
    c)   Priya Chadha
    d)   Vishakha Singh
    e)   None of these


    10).Which Multilateral agency released the Asian Economic Integration Report 2015?
    a)   ADB
    b)   AIIB
    c)   NDB
    d)   World Bank
    e)   UN


    Answers:                         
    1).a)  2).a)  3) b)  4) d)  5).c)  6).c) 7).a)   8).d) 9).a) 10).a)

    For More GK Questions for LIC AAO Exam 2016- Click Here 

    Online Mock Tests 2019: