Important General Awareness Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-50

    Important General Awareness Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015
    Important General Awareness Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 Set-50:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Who has been appointed as the Chairman of the Empowered Committee of State Finance Ministers on Goods and Servies Tax?
    a)   Saurabh Patel
    b)   Jayant Malaiya
    c)   Manish Sisodia
    d)   KM Mani
    e)   None of these


    2).Muhammadu Buhari won presidential election in ___________.
    a)   Liberia
    b)   Ghana
    c)   Cameron
    d)   Nigeria
    e)   Somalia


    3).At least 147 students were massacred when Shebab Islamist group raided a university in the town of Garissa in ____________.
    a)   Egypt
    b)   Libya
    c)   Syria
    d)   Kenya
    e)   Somalia


    4).The banknote of Rs. 5 denomination is signed by ___________ in India.
    a)   Governor, RBI
    b)   Finance Minister
    c)   Finance Secretary
    d)   One of the deputy governors, RBI
    e)   None of these


    5).To bring poor under the network of financial inclusion, which of the following will be the most important financial service?
    a)   Health Insurance
    b)   Public Provident Fund
    c)   Bank Account
    d)   Old Age Pension
    e)   Life Insurance


    6).Which of the following films has won the best feature film award at the 62nd National Film Awards?
    a)   Queen
    b)   Haider
    c)   Chotushkone
    d)   Court
    e)   May Kom


    7).Who won the men’s singles title of the India Open Super Series badminton tournament recently?
    a)   Ajay Jayaram
    b)   Kidambi SriKanth
    c)   Lin Dan
    d)   Viktor Axelsen
    e)   Parupalli Kashyap


    8).The 2015 roster of ‘World’s Greatest Leaders’ by Fortune magazine, which includes the 50 greatest leaders in the world including PM Narendra Modi, is topped by_______.
    a)   Shinzo Abe
    b)   Kailash Satyarthi
    c)   Tim Cook
    d)   Narendra Modi
    e)   Barack Obama


    9).We come across the term NBFC quite often. What does letter ‘F’ denote in the term NBFC?
    a)   Foreign
    b)   Financial
    c)   Formal
    d)   Forward
    e)   Fiscal


    10).Among the following which is an Indian credit rating agency?
    a)   CRISIL
    b)   IDFC
    c)   IBA
    d)   ICERT
    e)   SIDBI

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). d)   4). a)   5). c)   6). d)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: