Important GK Questions for Upcoming IBPS and SBI Exams Set-1

    Important GK Questions
    Important GK Questions for Upcoming IBPS and SBI Exams Set-1:
    The List of important GK Questions for Upcoming IBPS and SBI Exams were given below.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following that support communication among various electronic components on the system boards?
    a)   Gateway
    b)   Network lines
    c)   Processors
    d)   Bus lines
    e)   Logic paths


    2). CD stands for_______.
    a)   Cash Deposit
    b)   Certificate of Deposit
    c)   Commercial Demand
    d)   Commercial Documentation
    e)   Commercial Deposit


    3).India recently won re – election to UN Human Rights council for 2015 – 2917 along with which three other countries of Asia Pacific Group?
    a)   Bangladesh, Qatar and Indonesia
    b)   Bangladesh, Thailand and Kuwait
    c)   Bangladesh, Bahrain and Thailand
    d)   Kuwait, Cambodia and Philippines
    e)   None of these


    4).RBI’s present Bank Rate is __________?
    a)   8%
    b)   9%
    c)   6.50%
    d)   7%
    e)   None of these


    5).Which is not covered under general Insurance?
    a)   Health Insurance
    b)   Marine Insurance
    c)   Motor Insurance
    d)   Health Insurance
    e)   Life Insurance


    6).Investors buy and sell shares in publicly leaded companies in______.
    a)   Bond Market
    b)   Spot Market
    c)   Stock Market
    d)   Forex Market
    e)   Money Market


    7).Tata Groups “Land Rover Jaguar” got its first car manufacturing plant out of Britain, in______.
    a)   India
    b)   Mauritius
    c)   Japan
    d)   China
    e)   None of these


    8).__________is the present CEO of the Microsoft Corporation, an International American Organisation?
    a)   Mr. Satya Nadela
    b)   Mr. Bill Gates
    c)   Mrs. Indira Nooyi
    d)   Mr. Vishal Sikka
    e)   None of these


    9).Which Bank is not a Public Sector Bank?
    a)   State Bank of India
    b)   IDBI Bank
    c)   Bharatiya  Mahila Bank
    d)   HDFC Bank
    e)   Punjab and Sind Bank


    10).Individuals invests in insurance policy for______.
    a)   High Return
    b)   Low Returns
    c)   Easy Liquidity
    d)   Tax Benefit and Risk Protection
    e)   Risk Protection only


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). b)   5). e)   6). c)   7). d)   8). a)   9). d)   10). d)




    / 5. Reviews