Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 10

    Important Marketing Questions
    Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 10:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).According to the text, a product is________
    a)   Everything the customer receives in an exchange.
    b)   The service is rendered to a customer.
    c)   Goods and that the services the customer receives in an exchanges
    d)   The physical object the customer receives in an exchange.
    e)   The idea that the customer receiver in an exchange.


    2). A light bulb can be considered all of the following EXCEPT
    a)   An business-to-business product
    b)   A consumer product
    c)   An industrial product if it is used to light an assembly line in a factory.
    d)   Either a consumer product or an industrial product
    e)   A consumer product if it is used to light the office of the board of directors


    3).Among the following which is an example of a convenience consumer product?
    a)   A motorcycle
    b)   petrol
    c)   stereo equipment
    d)   athletic shoes
    e)   a bicycle


    4).Sue North called several airlines to compare rates and choose a flight on British Midland as it had better reputation for service and competitive prices. The airline ticket is an example of which type of product?
    a)   specialty
    b)   shopping
    c)   unsought
    d)   convenience
    e)   None of these


    5). Products that are relatively inexpensive and are purchased frequently with minimal effort can be classified as ________ products.
    a)   specialty
    b)   convenience
    c)   shopping
    d)   unsought
    e)   industrial


    6). Industrial products are_______
    a)   Frequently purchased for their functional aspects and their psychological rewards.
    b)   Not purchased by non business organizations.
    c)   Traditionally classified according to their characteristics and intended uses.
    d)   Purchased for personal consumption.
    e)   None of these


    7). Large tools and machines used in a production process for a considerable length of time are classified as_______.
    a)   Major equipment
    b)   Component parts
    c)   Raw materials
    d)   Accessory equipment
    e)   Consumable supplies


    8). Items that are purchased routinely, do not become part of the final physical product, and are treated like expense items rather than capital goods are called as_______.
    a)   Components parts
    b)   Major equipment
    c)   Accessory equipment
    d)   Process materials
    e)   Raw materials


    9).Products that are used directly in the production of a final product but are not easily identifiable are categorized as__________.
    a)   Component parts
    b)   Consumable supplies
    c)   Accessory products
    d)   Assembly components
    e)   Process materials


    10).Which one of the following is NOT an industrial product?
    a)   Transistors used as components for portable radios
    b)   Oil to be refined into fuel for homes
    c)   A marketing consultant who prepares marketing plans for clients
    d)   Paper, pens, and glue used in bank branch offices
    e)   Computer software to help people complete personal tax forms


    Answers:                                 
    1). a)   2). e)   3). b)   4). b)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). e)   10). e)

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015
    Click Here to Follow Us on Facebook

    Online Mock Tests 2019: