Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 2

    Important Marketing Questions for SBI PO Exam
    Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 2:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

     1).What is the difference between Direct and Indirect Marketing?
    a)   Direct Marketing is to other Bank’s employees. Indirect is to outsiders
    b)   Direct Marketing is to Bank’s owners, Indirect is to outsiders
    c)   Direct Marketing is to outsiders, Indirect is to employees
    d)   Direct Marketing is to Bank’s employees, Indirect is to outsiders
    e)   None of these


    2).What is mean by Transaction Marketing?
    a)   doing banking transactions
    b)   mere selling of goods
    c)   marketing only to strangers
    d)   All the above
    e)   None of these


    3).Advertisement comes under which type of marketing?
    a)   Direct marketing
    b)   Internet banking
    c)   Service marketing
    d)   Indirect marketing
    e)   Internal marketing


    4).The sales process begins with______.
    a)   Customer identification
    b)   Sales presentation
    c)   Lead generation
    d)   Sales meet
    e)   Sales closure


    5).Who are all the target groups for tractor loans?
    a)   Farm labourers
    b)   Farmers with large landholding
    c)   Agriculture colleges
    d)   Vegetable vendors
    e)   Cold storage plants


    6).What is mean by “Cross-selling”?
    a)   Selling new products
    b)   Selling to enemies
    c)   Reversal of a sale
    d)   Selling other products to existing customers
    e)   Public relations


    7).”A Lead” means ________.
    a)   Product offering
    b)   Discounts sales
    c)   ATM usage
    d)   A likely buyer
    e)   A type of credit card


    8)”To Close a Call” means ________.
    a)   Online marketing
    b)   Indoor marketing
    c)   To clinch the sales deal
    d)   Telemarketing
    e)   To look for new clients


    9).The segmentation of markets based on the gender of the customer is a type of __________.
    a)   Psychographic Segmentation
    b)   Demographic Segmentation
    c)   Geographic Segmentation
    d)   Lifestyle-based Segmentation
    e)   Socio-cultural Segmentation


    10).Mass communication with customers or potential customers, usually through paid public media, is called as______.
    a)   sales promotion
    b)   publicity
    c)   advertising
    d)   brand building
    e)   public relations

    Answers:                                 
    1). e)   2). e)   3). a)   4). a)   5). b)   6). d)   7). d)   8). c)   9). b)   10). c)

    Click Here to Follow Us on Facebook



    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests