Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 3

    Important Marketing Questions
    Important Marketing Questions for SBI PO Exam Preparation- Set 3:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Who is the target group for a car loan?
    a)   car designers
    b)   a family with more than two members
    c)   car garages
    d)   all persons owing a car
    e)   car showrooms


    2).Which of the following includes in the standard marketing practices?
    a)   phishing
    b)   unhealthy discount schemes
    c)   lowering the selling price
    d)   unhealthy competition
    e)   poaching


    3).In today’s changing banking scenario, aggressive promotion of business is necessary where the competition exists on ________.
    a)   Delightful customer service
    b)   Use of advanced digital technology
    c)   Expeditious service
    d)   Branch up-keep
    e)   All of these


    4).Which among the following products, by way of an instrument of payment, are called plastic money?
    a)   Greeting card
    b)   Banker’s cheque
    c)   Debit card
    d)   Identify card
    e)   Plastic card


    5).Short-term planning focuses on_______.
    a)   Functional plans
    b)   Long-term objectives
    c)   Specific goals
    d)   Both 1) and 3)
    e)   None of these


    6).In marketing terms, attitude can best be defined as _______.
    a)   Ego of the marketing executive
    b)   Rude behavior of consumer
    c)   Mental state of consumer
    d)   Rude behavior of consumer
    e)   None of these


    7).In a selling process in today’s world________.
    a)   the seller need not have product knowledge
    b)   no customization is required
    c)   only standard products are sold
    d)   the seller should aim at customer satisfaction
    e)   only quantum of sales matters


    8).Among the following which statement is TRUE?
    a)   Marketing involves additional work.
    b)   Marketing is a waste of the emloyees’ time.
    c)   Marketing is not required in India due to its vast population.
    d)   Marketing involves team work.
    e)   Marketing is not required today due to IT advancement


    9).A person who ultimately determines any part or whole of the buying decision is called______.
    a)   decider
    b)   initiator
    c)   user
    d)   buyer
    e)   influencer


    10).A package which has a secondary usefulness after its contents have been consumed is called _______.
    a)   Dual use package
    b)   Bulk package
    c)   Both 1) and 2)
    d)   Consumer package
    e)   Industrial package

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). e)   4). c)   5). d)   6). c)   7). d)   8). d)   9). a)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: