Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17

    A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it
    Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17 (Set-8):

    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following is not a network?
    a)   Local area network
    b)   Wide area network
    c)    Optical Fiber
    d)   All are networks
    e)   None of these


    2).A network that spreads over cities is
    a)   WAN
    b)   MAN
    c)   LAN
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).A topology of computer network means
    a)   Arrangement of PCs in certain pattern
    b)   Cabling between PCs
    c)   Way the server connects of PCs
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Telnet helps in
    a)   Remote log in
    b)   Connecting to television
    c)   Transferring files across net
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).TCP/IP protocol Stack is
    a)   Combination of TCP&IP Protocols
    b)   A family of protocols that connect to PCs
    c)   Part of Internet
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).What is true about FTP?
    a)   It is a protocol
    b)   It is a program or command
    c)   It transfer files over net
    d)   All are true
    e)   None of these


    7).A 3 NF relation is split into 4 NF:
    a)   By removing overlapping composite keys
    b)   By splitting into relations which do not have more than one independent multivalued dependency
    c)   By removing multivalued dependency
    d)   By putting dependent non-key attribute in a separate table
    e)   None of these


    8).What are dedicated servers?
    a)   A workstation that can double up as server
    b)   A machine sharing information only
    c)   A computer reserved for special task
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).What are non-dedicated servers?
    a)   A workstation that can double up as server
    b)   A machine sharing information only
    c)   A computer reserved for special task
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).G3 is a ______________
    a)   Computer
    b)   Cable
    c)   Chip
    d)   Mother-bad
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c) 2). a) 3). b) 4). a) 5). b) 6). d) 7). b) 8). c) 9). a) 10). c)

    For More IBPS SO (IT Officers) Professional Knowledge Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: