# IPPB Scale I& IBPS SO 2017 – Practice Quantitative Aptitude Questions (Data Interpretation)

IPPB Scale I& IBPS SO 2017 – Practice Quantitative Aptitude Questions (Data Interpretation)  Set-93:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for IPPB& IBPS SO Upcoming Exams was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Direction (Q. 1-5): Read the line graph carefully to answer the question that follows :

1).If person A, B and C make toys together, then how many days will they take to finish the task?
a)   2 3/5 days
b)   2 2/3 days
c)   2 7/5 days
d)   4 6/2 days
e)   None of these

2).How many days will A and B together take to make a chair?
a)   2 days
b)   2 2/3 days
c)   2 2/5 days
d)   1 2/3 days
e)   None of these

3).Number of days taken by ‘A’ to complete a car is approximately what percentage of number of days taken by ‘B’ to complete a table?
a)   66.66%
b)   150%
c)   75%
d)   125%
e)   None of these

4).If A and B work together to make table then how many days will they complete the task ?
a)   3 2/3 days
b)   2 2/3 days
c)   4 2/3 days
d)   5 1/2 days
e)   None of these

5).How many days will B and C together take to make car ?
a)   4 2/5 days
b)   2/25 days
c)   6 2/5 days
d)   3 1/2 days
e)   None of these

Direction (Q. 6-10): Read the graph carefully to answer the question that follows :
Car sold by Shopkeeper during six months.
Total no. of car sold = 40000

The ratio between no. of car sold by company
A and B during 6 months..

6). If 45% of the Cars sold by company ‘A’ during July at discount, how many cars of company A sold during that month without discount ?
a)   2509
b)   2508
c)   2529
d)   2600
e)   None of these

7).What is the ratio of the no. of Cars sold by company B during September to those during November of the same company?
a)   6 : 4
b)   7 : 5
c)   6 : 9
d)   5 : 9
e)   None of these

8).What is the total no. of Cars sold by company B in August month and same company in December month together ?
a)   7900
b)   7800
c)   7700
d)   7600
e)   None of these

9).What is the average Car sold by company A in all the 6 month together ?
a)   36600
b)   3660
c)   3690
d)   3940
e)   None of these

10).What is the total cars sold by company B in July, August and September together ?
a)   10980
b)   10580
c)   10240
d)   12680
e)   None of these

1)b   2)b   3)b  4)b   5)b   6)b   7)b    8)d    9)e   10)c

Solution:
1). B){1 / [(1/12) + (1/8) + (1/6)} = 1/[(2 + 3 + 4) / 24] = 24/9 = 2 2/3 days
2). B)(4 ร 8) / (4+8) = 32/12 = 8/3 = 2 2/3 days
3). B)Req % = (12/8) ร 100 = 150%
4). B)(4 ร 8) / (4+8) = 32/12 = 8/3 = 2 2/3 days
5). B)(6 ร 4) / (6+4) = 24/10 = 12/5 = 2 2/5 days
6). B)(40000 ร 12 ร 19 ร 55) / (100 ร 20 ร 100) = 2508
7). B)2800 : 2000 = 7 : 5
8). D)4400 + 3200 = 7600
9). E)(4560 + 4400+ 4400+ 2800+3200+3600) / 6 = (22960 / 6) = 3826.66
10). C)(3040 + 4400 + 2800) = 10240

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: