Latest Current Affairs Quiz Set-1

    Latest Current Affairs Quiz
    Latest Current Affairs Quiz Set-1:
    Important current Affairs Quiz for the upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 was given here. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to check their knowledge.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Recently, India has signed six agreements with Sweden, during _______ visit to Sweden from India.
    a)   Sushma Swaraj
    b)   Prime Minister Narendra Modi
    c)   President Pranab Mukherjee
    d)   None of these


    2).What is the name of the portal which was launched by the Union Minister of Women and Child Development in June 2015 to exchange information on missing and found children?
    a)   Dhundna Milna
    b)   Khoya Paya
    c)   Khoja Paya
    d)   Khona Pana


    3).Maharashtra Government has invoked stringent provisions of the Maharashtra Control of Organized Crime Act (MCOCA) in June 2015 against five persons from which of the following district?
    a)   Greater Mumbai
    b)   Nashik
    c)   Pune
    d)   Nagpur


    4).What is the name of the programme which aimed to turn one water stressed village in each district of the country into a water surplus village and launched in June, 2015?
    a)   Jal Bridhi Abhiyan
    b)   Jal Kranti Abhiyan
    c)   Jal Krida Abhiyan
    d)   None of these


    5).India has inaugurated its first green police station at Maurice Nagar in North Delhi. What are the criteria for green police station?
    a)   LED Lights
    b)   Recycled Paper
    c)   Earthen pots
    d)   All of these


    6).The Finance Ministry of India imposed anti-dumping duty which has been levied for five years for certain stainless steel products imported from which countries on the recommendation of Directorate General of Anti-Dumping Duty (DGAD) to protect domestic producers from below-cost inbound shipments?
    a)   Malaysia
    b)   South Korea
    c)   China
    d)   All of these


    7).Which new district (s) included in the National Capital Region (NCR) by National Capital Region Planning Board (NCRPB), in June 2015?
    a)   Muzaffarnagar
    b)   Karnal
    c)   Jind
    d)   All of these


    8).The Union Cabinet approved the signing of a motor vehicles pact between India and other nation(s) of the SAARC in June, 2015 that will enable seamless transit of passenger and cargo vehicles among these nations, which of the following countries comes under this agreement?
    a)   Bhutan
    b)   Nepal
    c)   Bangladesh
    d)   All of these


    9).A three days Sindhu festival known as Singhey Khababs, 2015 was inaugurated by Chief Minister Mufti Mohammed Sayeed at which place of Jammu and Kashmir?
    a)   Leh
    b)   Ladakh
    c)   Both a) and b)
    d)   None of these


    10).Mandatory under the Civil Liability for Nuclear Damage Act (CLND) in a bid to offset financial burden of foreign nuclear suppliers, Minister of State in the Department of Atomic Energy Jitendra Singh, government of India has launched an insurance pool worth of_________.
    a)   Rs. 1250 crore
    b)   Rs. 1500 crore
    c)   Rs. 1750 crore
    d)   Rs. 3000 crore

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). b)   4). b)   5). d)   6). d)   7). d)   8). d)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    Click Here to Subscribe Us Via Email


    / 5. Reviews