Latest Current Affairs Quiz Set-2

Current Affairs 2015- Multiple Choice Questions Set-2
Latest Current Affairs Quiz Set-2:
Important current Affairs Quiz for the upcoming Bank PO and Clerk Exams 2015 was given here. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to check their knowledge.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).Which Committee’s recommendation included improving accountability, decentralizing power are the key elements for the restructuring of Indian Railways?
a)   Soil Soranjee
b)   Justice Verma
c)   Bibek Debroy
d)   None of these


2).The Ministry of Overseas Indian Affairs (MOIA), government of India and the government of Tamil Nadu have set-up a Migrant Resource Centre (MRC) recently. It is set-up at which place in Tamil Nadu?
a)   Coimbatore
b)   Chennai
c)   Tiruchirapalli
d)   None of the above


3).A decision was taken by Indian Railways before celebration of first “International Yoga Day” that one train renamed to Yoga Express. Which train is that?
a)   Kalinga Utkal
b)   Haridwar Mail
c)   Haridwar Express
d)   Valsad Haridwar Express


4).Which application (developed for Android enabled devices) is launched to highlight the achievements of the Department of Space during one year in office of the NDA government?
a)   Sakaar
b)   Akar
c)   Bikar
d)   None of these


5).The Union Government in total how many rupees has been released in both 2014 and 2015 for Jammu and Kashmir flood relief?
a)   Rs. 5000 crore
b)   Rs. 1500 crore
c)   Rs. 2500 crore
d)   Rs. 3000 crore


6).The Election Commission (EC) suspended the recognition of PA Sangma’s National People’s Party for failing to file its election expenditure statement. It is an alliance partner of which party?
a)   NDA
b)   UPA
c)   AAP
d)   None of these


7).Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh launched an Insurance Portal and Weather alert service which will be used to create awareness and encourage farmers to insure their crops. What is that?
a)   MNAIS
b)   NOWCAST
c)   WBCIS
d)   NAIS


8).Bangladesh is ready to honor which former Prime Minister for his outstanding support for the country’s independence from Pakistan in 1971, recently?
a)   Indira Gandhi
b)   Atal Bihari Vajpayee
c)   Pranab Mukherjee
d)   None of the above


9).The second border haat (market) of Tripura was opened for common people in June, 2015 at Kamalasagar in Sipahijala district, bordering Brahmanbaria district of which country?
a)   Myanmar
b)   Bhutan
c)   Bangladesh
d)   None of these


10).India with which country inked six agreements in June, 2015 in presence of President Pranab Mukherjee during his two nation’s tour?
a)   Sweden
b)   Belarus
c)   Both (a) and (b)
d)   None of the above

Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). b)   4). a)   5). a)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). b)

People Also Visited:

Click Here to Subscribe Us Via Email

Click Here to Follow US on Facebook

/ 5. Reviews