List of Computer and Banking Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 1st August 2015 (Both Shifts)

    List of Computer and Banking Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 1stAugust 2015 (Both Shifts):
    List of Computer and Banking Questions Asked in the RBI Assistant Exam which was held on 1st August 2015 (Both Shifts) was given here with answers. Candidates those who are preparing for the upcoming examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What is the function of the shortcut key- CTRL+X?
    Answer:Cutting& Copying the text

    2). PROM Stands for-
    Answer:Programmable Read Only Memory

    3). Among the following which is the pointing device?
    Answer:Mouse

    4). Which of the following is not a software?
    Answer:Printer

    5). Which of the following language is used to design webpage?
    Answer:HTML

    6). Which of the following provides Internet?
    Answer:Internet Service Provider (ISP)

    7). What is C++
    Answer:High level Language

    8). What is the important function of CPU?
    Answer:Control Unit& ALU

    9). What is the shortcut key for Undo?
    Answer:CTRL+Z

    10). CPU is the ________ of the Computer?
    Answer:Brain

    11). Which is the basic memory of computer?
    Answer:RAM& ROM

    12). Among the following which is the largest memory unit?
    Answer:PB (Petabyte)

    13). What is the major function of computer?
    Answer:Input, Processing, Output, Storage

    14). URL stands for-
    Answer:Uniform Resource Locator

    15). Microchip was introduced in which generation?
    Answer:3rdGeneration

    16). Which of the following action should be performed to select paragraph using Mouse?
    Answer:Double Click

    17). Which of the following is the extension of MS Word File?
    Answer:Doc

    18). Among the following which is the browser?
    Answer:Internet Explorer

    19). Among the following which is the smallest unit of memory?
    Answer:KB

    20). One Million Byte_________
    Answer:1MB

     21). What is the function of the key F12 in MS Word?
    Answer:Save As

    22). HTTP stands for-
    Answer:Hyper Text Transfer Protocol

    23). Cooperative Societies Act was enacted in which year?
    Answer:1912

    24). Which of the following is the regulatory body of Regional Rural Banks?
    Answer:NABARD

    25). What is the name of the State Bank of India before it was created by SBI Act?
    Answer:Imperial Bank of India

    26). Which of the following banks has launched a service where customers can make transaction using their voice, without using other means of authentication like a password?
    Answer:ICICI

    / 5. Reviews