List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-18

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-18
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO Exams 2015 Set-18:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Hun Sen is the present Prime Minister of which of the following countries?
    a)   Cambodia
    b)   Angola
    c)   Zambia
    d)   Kenya


    2).What is the name of the Asia’s Largest Telescope which was recently inaugurated at Udaipur, Rajasthan?
    a)   Solar Surveillance Telescope (SST)
    b)   Multi Binocular Telescope (MBT)
    c)   Solar Space Telescope (SST)
    d)   Multi Application Solar Telescope (MAST)


    3).Who is the head of the panel, which aims to exam and suggests reforms for the Public Private Partnership (PPP) model in infrastructure projects?
    a)   Shankar Acharya
    b)   S K Krishnanakumar
    c)   Vijay Kelkar
    d)   C VenuGopal Reddy


    4).Who is the winner of Men’s Singles Title at the Hamburg Open which was held on 2nd August 2015?
    a)   Novak Djokovic
    b)   Andy Murray
    c)   Roger Federer
    d)   Rafael Nadal


    5).Who has been appointed as the new Chairman of Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)?
    a)   Virendar Singh
    b)   Ashish Bahuguna
    c)   Ram Prasad Reddy
    d)   Sunil Kumar Sharma


    6).International Tiger Day is observed on ________.
    a)   10th July
    b)   19th July
    c)   29th July
    d)   20th July


    7).Who is the first tennis player of the country to be recommended for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award, India’s highest sports honor?
    a)   Leander Paes
    b)   Mahesh Bhupati
    c)   Rohan Bopanna
    d)   Sania Mirza


    8).Who has been appointed as the Chairman of the Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)?
    a)   Rahul Khullar
    b)   R S Sharma
    c)   Rajeev Kher
    d)   P K Sinha


    9).Who is the winner of the South Asian Football Federation (SAFF) Under-16 title which was held on 18thAugust?
    a)   China
    b)   Maldives
    c)   Bangladesh
    d)   India


    10).Name the bank which has launched its ‘Saral-rural Housing Loan’ which benefits the people in rural areas?
    a)   PNB
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC Bank
    d)   ICICI Bank

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)
       People Also Visited:

    / 5. Reviews