List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-10

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-10
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-10:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Who has been appointed as the non-executive chairman of ICICI Bank in June, 2015?
    a)   KV Kamath
    b)   R. Sheshayee
    c)   Mahendra Kumar Sharma
    d)   None of these


    2). Which Chief Minister was conferred the prestigious 14th Sant Namdev National Award 2015 for promoting peace, communal harmony and universal brotherhood?
    a)   Naveen Pattnaik
    b)   N. Chandrababu Naidu
    c)   K. Chandrashekar Rao
    d)   Parkash Singh Badal


    3). The researchers in Peru have discovered a trio of statuettes recently which they believe were created by which ancient civilization?
    a)   Maya
    b)   Inca
    c)   Caral
    d)   None of these


    4).Dick Costolo gave his resignation recently amid increasing scrutiny of the company’s slow user growth and inability to attract advertisers at the same rate as its competitors. He was the Chief Executive Officer of which social media?
    a)   Facebook
    b)   Twitter Inc
    c)   Pininterest
    d)   Linkedin


    5). Who was sacked on charges of indiscipline from the office one- and-a-half months before the end of his term as the Director of Indian Statistical Institute (ISI) recently?
    a)   Bimal K Roy
    b)   Sanghmitra Bandyopadhayay
    c)   Ashwini Bhide Deshpande
    d)   None of these


    6). Which eminent artists in the field of music won Sangeet Natak Akademi Awards (Akademi Puraskar) for the year 2014?
    a)   Adayar Janardanan
    b)   Uma Dogra
    c)   Amusana Devi
    d)   Ashwini Bhide Deshpande


    7). Which eminent historian and author from India has been selected for Japan’s prestigious Fukuoko Prize in the Academic category?
    a)   DD Koshambi
    b)   DN Jha
    c)   RC Guha
    d)   Sumit Sarkar


    8). Which former Pakistan captain was appointed as the ICC President in June, 2015?
    a)   Zaheer Abbas
    b)   Shoaib Malik
    c)   Misbah- ul-Haq
    d)   Shahid Afridi


    9). Which legendary batsman of India has been voted the ‘Best Test Player’ of the 21st century of the list of the 100 best Test player since 2000 in an online poll conducted by Cricket Australia’s website in June, 2015?
    a)   Saurav Ganguly
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Mohammad Azharuddin
    d)   Ms dhoni


    10). Who become the first Indian basketball player to be drafted in the National Basketball Association (NBA)?
    a)   Dallas Mavericks
    b)   Gursimran Sim Bhullar
    c)   Satnam Singh Bhamara
    d)   None of these


    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

      People Also Visited:

    / 5. Reviews