List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-8

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-8
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-8:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). The State Bank of India, in the recent months, has tied up with Amazon, Snapdeal and PayPal. What is /are the purpose(s) of such partnerships?
    a)   Supporting international trade and facilitating overseas funding
    b)   Developing a payment solution for customer and sellers
    c)   Providing corporate loans for their expansion
    d)   All the above
    e)   Only 1) and 2)


    2). Which of the following types of banks in India is not classified as a commercial bank?
    a)   Co-operative Banks
    b)   Regional Rural Banks
    c)   Foreign Banks
    d)   Private Sector Banks
    e)   State Bank group


    3). Name India’s first indigenously-built aircraft carrier which was undocked on 10 Jun at Cochin Shipyard Limited (CSL) in Cochin, Kerala.
    a)   INS Vishal
    b)   INS Viraat
    c)   INS Vishwash
    d)   INS Vikrant
    e)   None of these


    4). Who among the following is the only Indian sportsman (ranked 23rd) in Forbes magazine’s 100 highest-paid athletes in the world topped by Floyd Mayweather?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Yuvraj Singh
    c)   Mahendra Singh Dhoni
    d)   Virat Kohli
    e)   None of these


    5). The book Scion of Ikshvaku has been authored by
    a)   Amish Tripathi
    b)   Preeti Shenoy
    c)   Ravinder singh
    d)   Chetan Bhagat
    e)   Ashwin Sanghi


    6). AS announced by the Reserve Bank of India on 11 Jun, which of the following bills (not more than two months old) will be accepted as valid proof of address for opening account with banks?
    a)   Water bill
    b)   Piped gas bill
    c)   Postpaid mobile bill
    d)   All the above
    e)   Only 2) and 3)


    7).The Union Govt has made some fresh appointment recently. Which of the following is NOT correct in this regard?
    a)   DG,DRDO-S Christopher
    b)   Secretary General, NHRC –Satyanarayan Mohanty
    c)   Commerce Security –Rita A Teaotia
    d)   National Security Guard (NSG)- RC Tayal
    e)   None of these


    8).India’s first Metro Train that runs without driver were launched recently at________.
    a)   Kolkata
    b)   Mumbai
    c)   Bangalore
    d)   Delhi


    9).Who is the author of the book- “How to be Both”?
    a)   Harry Cooper Filed
    b)   Ali Smith
    c)   Andrews David
    d)   Rubina Seth


    10). In 2014-15 maximum Foreign Direct Investment (FDI) into India came from__________.
    a)   US
    b)   Russia
    c)   Mauritius
    d)   China

    Answers:                                 
    1). e)   2). a)   3). d)   4). c)   5). a)   6). d)   7). e)   8). d)   9). b)   10). c)

      People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: