List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-9

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-9
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams 2015 Set-9:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). Who was sworn-in as the Governor of Arunachal Pradesh in June, 2015?
    a)   Jyoti Prasad Rajkhowa
    b)   Nirbhay Sharma
    c)   K Sreedhar Rao
    d)   R K Sinha


    2). Who was designated as the New President of Mauritius in June 2015?
    a)   Kailash Purryag
    b)   Elizabeth II
    c)   Ameenah Gurib-Fakim
    d)   None of these


    3). Who has been appointed as the executive director of the Reserve Bank of India (RBI) in June, 2015?
    a)   C Rangrajan
    b)   Meena Hemchandra
    c)   Chandan Sinha
    d)   None of these


    4). Name the Vice-Chairman of Ashok Leyland who has been now appointed as the Non-Executive Chairman of Infosys?
    a)   Carol M Browner
    b)   Lehman Mazumdar-Shaw
    c)   K V Kamath
    d)   R Seshasayee


    5). Name the former Director of Intelligence Bureau who has been now appointed as the Special Envoy for Counter-Terrorism and Extremism in National Security Council Secretariat recently by the appointments Committee of Cabinet?
    a)   Syed Asif Ibrahim
    b)   Ajit K Doval
    c)   Prakash Rathod
    d)   Varun Dev


    6). World Environment Day is Observed on________.
    a)   June 5
    b)   July 5
    c)   August 5
    d)   September 5


    7). What is the name of the first tropical storm of the pre-monsoon season in the Indian Seas in 2015?
    a)   Hud Hud
    b)   Nilofer
    c)   Katrina
    d)   Ashobaa


    8). Name the former Chairman of the Central Board of Direct Taxes (CBDT) who has been appointed as the new Central Vigilance Commissioner (CVC) in June 2015?
    a)   R K Sinha
    b)   K V Kamath
    c)   K V Chowdary
    d)   Kumar Dharmasena


    9). Vijai Sharma who has been serving in the commission as information commissioner since 2012, has been appointed as the New Chief Information Commissioner by President Pranab Mukherjee, recently. He belongs to which of the following states?
    a)   Haryana
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Madhya Pradesh


    10). Name the film which has won the best film category award in IIFA awards?
    a)   Queen
    b)   PK
    c)   Haider
    d)   EK Villain


    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

      People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: