List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-15

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-15
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-15:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

                   

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which stadium in India became the country’s 1st sporting venue to switch to solar power by launching a 400 KW rooftop solar power system?
    a)   Chinnaswamy stadium, Bangalore
    b)   Jawaharlal Nehru stadium, Kochi
    c)   Sawai Mansingh stadium, Jaipur
    d)   Wankhede stadium, Kochi


    2). Which of the following countries started the construction of its 1st nuclear power plant?
    a)   Canada
    b)   Turkey
    c)   France
    d)   Malaysia


    3). On 29th April 2015 Microsoft launched its next Web Browser to be named as one among the following. What was the announced name?
    a)   Edge
    b)   Micro Explo
    c)   Pluto
    d)   Invent


    4). World Autism Awareness Day is observed on which of the following days?
    a)   May 2
    b)   March 2
    c)   April 2
    d)   June 2


    5). World Malaria Day is observed globally on which of the following days?
    a)   25th April
    b)   25th May
    c)   25th June
    d)   25th July


    6). Bharat Heavy electronics Ltd. commissioned a 600 MW thermal power Project in which of the following states?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Assam
    c)   Chattisgarh
    d)   Himachal Pradesh


    7).  The National Air Quality Index (AQI). which monitors the quality of air in major urban centers across the country was developed by the Central Pollution Control Board along with which of the following institutions?
    a)   IIT Kanpur
    b)   IIT Delhi
    c)   IIT Guwahati
    d)   IIT Madras


    8). Which of the following telecom companies announced an unlimited free calling scheme during night hours from its land line phones to any operator including mobile phones anywhere in the country?
    a)   Reliance
    b)   Aircel
    c)   BSNL
    d)   Airtel


    9). Which of the following Online travel companies announced the acquisition of certain assets of Mygola.com on 21stApril 2015?
    a)   PlanMyTravel
    b)   MakeMyTrip
    c)   Travel Yaari
    d)   RedBus.com


    10). In which of the following two states had Oil India commissioned a 54 MW wind energy project in April 2015?
    a)   Gujarat& Madhya Pradesh
    b)   Andhra Pradesh& Telengana
    c)   Haryana& Punjab
    d)   Tamil Nadu& Kerala


    11). Telecom Regulatory Authority of India (TRAI). recommended which of the following numbers as the single emergency number across India?
    a)   108
    b)   112
    c)   101
    d)   100


    12). Which of the following countries became the 123rd state party of the International Criminal Court?
    a)   Palestine
    b)   Israel
    c)   Venezuela
    d)   Cuba


    13). On 12th April 2015 a new airline company in India started its commercial operations with flight services to Hubballi and Thiruvananthapuram. Which of the following is that airline company?
    a)   Air Asia
    b)   Air Pegasus
    c)   Air Deccan
    d)   Vistara


    14). Calbuco volcano erupted for the 1sttime in 42 years. In which of the following countries is this volcano located?
    a)   Egypt
    b)   Syria
    c)   Turkey
    d)   Chile


    15). On 22nd April 2015 a certain international news channel was banned in India for 5 days for repeatedly showing wrong maps of India. Which of the following is the name of that news channel?
    a)   Newyork Time
    b)   BBC
    c)   Al Jazeera
    d)   Star News

    Answers:  
    1). a)  2). b)  3). a)  4). c)  5). a)  6). c)  7). a)  8). c)  9). b)  10). a)  11). b)  12). a)  13). b). 14). d). 15). c)


       People Also Visited:

    / 5. Reviews