List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-16

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-16
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-16:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Mark Rutte, who visited India recently is the present Prime Minister of _________.
    a)   Netherland
    b)   Norway
    c)   Sweden
    d)   Hungary
    e)   None of these


    2).FMC stands for _________.
    a)   Future Market Commission
    b)   Foreign Market Commission
    c)   Food Market Commission
    d)   Forward Market Commission
    e)   None of these


    3).Who is the new CEO of Deutsche Bank?
    a)   Paul Achleitner
    b)   Juergen Fitschen
    c)   John Cryan
    d)   Anshu Jain
    e)   None of these


    4).Who among the following has been appointed as the new coach for India Under-19 cricket team?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Rahul Dravid
    c)   VVS Laxman
    d)   Sourav Ganguly
    e)   None of these


    5).Which of the following pair is the winner of the Women’s doubles title on the 2015 French Open Tennis Tournament?
    a)   Hsieh Su-Wei and Peng Shuai
    b)   Sara Errani and Roberta Vinci
    c)   Bethanie Mattek – Sands and Lucie Safarova
    d)   Casey Dellacqua and Yaroslava Shvedova
    e)   None of these


    6).M K Sharma has been appointed as the non-executive chairman of ________.
    a)   ICICI Bank
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC Bank
    d)   Bank of India
    e)   None of these


    7).Mithali Raj is related to which of the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Kabbadi
    c)   Hockey
    d)   Cricket


    8).Name the committee which was setup to recommend the banking reforms?
    a)   Gandhi Committee
    b)   Usha Thorat Committee
    c)   Narasimham Committee
    d)   JS Verma Committee
    e)   None of these


    9).Who has been appointed as the Ayurveda Brand Ambassador of Kerala?
    a)   Monica Seles
    b)   Steffi Graf
    c)   Sania Mirza
    d)   Martina Hingis
    e)   None of these


    10).R Seshasayee has appointed as the new Chairman of which of the following IT companies?
    a)   Infosys
    b)   Wipro
    c)   TCS
    d)   Tech Mahindra
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

       People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: