List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-17

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-17
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB Exams 2015 Set-17:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Who is the winner of the 2015 British Grand Prix F1 Championship?
    a)   Lewis Hamilton
    b)   Felipe Massa
    c)   Nico Rosberg
    d)   Fernando Alonso
    e)   Sebastian Vettel


    2).Government has approved Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY), and planned to spend how much of the amount in next five years under this scheme?
    a)   Rs. 40,000 crores
    b)   Rs. 25,000 crores
    c)   Rs. 50,000 crores
    d)   Rs. 30,000 crores
    e)   Rs. 10,000 crores


    3).What is the capital of Uzbekistan?
    a)   Ashgabat
    b)   Dushanbe
    c)   Astana
    d)   Tashkent
    e)   None of these


    4).Anisa Rasouli has been nominated as the first female judge for the Supreme Court of _________.
    a)   Singapore
    b)   Afghanistan
    c)   Bangladesh
    d)   Nepal
    e)   Sri Lanka


    5).Who is the winner of the 4thSouth Asian Basketball Championship (SABA) which was held on 6thJuly?
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   India
    d)   China


    6). Mazen Darwish who won the UNESCO-Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2015 belongs to which of the following countries?
    a)   Syria
    b)   Russia
    c)   Germany
    d)   Poland
    e)   Australia


    7). Siddartha Gigoo won the 2015 Commonwealth Short Story Prize for Asia region for which of the following stories?
    a)   The Lives of Others
    b)   Indiscoverable Destiny
    c)   Umbrella Man
    d)   My Life
    e)   None of these


    8). Which of the following cities was named as India’s Earth Hour Capital 2015?
    a)   Agra
    b)   Thane
    c)   Surat
    d)   Pune
    e)   Mumbai


    9). What was India’s rank among the 133 nations on the Social Progress Index(SPI) ratings released in April 2015?
    a)   110
    b)   89
    c)   101
    d)   98
    e)   112


    10). China and which of the following countries held a joint military drill with the code name ‘Silk Road Cooperation 2015’ in Guangzhon?
    a)   Bangladesh
    b)   India
    c)   Nepal
    d)   Sri Lanka
    e)   Pakistan

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)

       People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: