List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-11

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-11
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-11:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which country will host the 19thsummit of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) in 2016?
    a)   Maldives
    b)   Bhutan
    c)   Pakistan
    d)   Sri Lanka
    e)   Afghanistan


    2).For the first time, in which of the following state a system to detect earthquakes and disseminate warning has been installed?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Sikkim
    d)   Himachal Pradesh
    e)   Uttarakhand


    3).With which of the following state government, the Adani Group has signed an MoU for setting up solar power plants at a cost of Rs. 4,536 crore in Ramanathapuram district?
    a)   Kerala
    b)   Tamil Nadu
    c)   Karnataka
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Maharashtra


    4).Vishu festival is celebrated in which of the following states?
    a)   Manipur
    b)   Tamil Nadu
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Odisha
    e)   Kerala


    5).If the RBI increase reverse repo rate, consequently_______.
    a)   Banks will have less money lend
    b)   Bank will have more money lend
    c)   Banks will decrease interest rates
    d)   Liquidity in the economy will increase
    e)   None of these


    6).Novak Djokovic has played against ___________ in finals and win the men’s singles title of the Wimbledon 2015.
    a)   Roger Federer
    b)   Rafael Nadal
    c)   Stan Wawrinka
    d)   Andy Murray
    e)   David Ferrer


    7).The Union home ministry has declared whole of which state as a “disturbed area” for a further period of one year from June 30, 2015?
    a)   Nagaland
    b)   Mizoram
    c)   Tripura
    d)   Meghalaya
    e)   Manipur


    8).Which of the following schemes of India has been ranked as the world’s largest public works programme by the World Bank?
    a)   Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana
    b)   MGNREGA
    c)   Bharat Nirman
    d)   PAHAL
    e)   Pradhan Mantri Gram Sinchai Yojana


    9).The banks now allow minor above 10 years to independently open and operate savings bank accounts. These minors cannot avail which of the following services?
    a)   ATM
    b)   Debit cards
    c)   Internet banking
    d)   Cheque book
    e)   None of these


    10).The Rural Banks came in existence on Gandhi Jayanti in 1975 with the formation of _________.
    a)   Chaitanya Grameen Bank
    b)   Kakathiya Grameen Bank
    c)   Prathama Grameen bank
    d)   Kamraz Rural Bank
    e)   Kanakdurga Grameen Bank

    Answers:                                 
    1). c)   2). e)   3). b)   4). e)   5). a)   6). a)   7). a)   8). b)   9). e)   10). c)

      People Also Visited:

    / 5. Reviews