List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-12

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-12
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming IBPS RRB/PO and Insurance Exams 2015 Set-12:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS PO/RRB and Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).The UNESCO has decided to grant world heritage status to 23 Meiji period (1868-1912) sites which include coalmines and shipyards. These sites are situated in_______.
    a)   Indonesia
    b)   Vietnam
    c)   Japan
    d)   South Korea
    e)   North Korea


    2).India has signed FATCA pact with which country to enable and facilitate smoother exchange of tax-related information between the two countries?
    a)   China
    b)   Mauritius
    c)   US
    d)   Russia
    e)   Switzerland


    3).Which of the following is the oldest stock exchange of Asia, which completed 140 years of operations on July 9, 2015?
    a)   BSE
    b)   Singapore Exchange
    c)   Shanghai Stock Exchange
    d)   NSE
    e)   Nikkei


    4).Under the new National Policy for Skill Development, the government has set a target of skilling how many people by 2022?
    a)   50 crore
    b)   20.15 crore
    c)   40.20 crore
    d)   30.20 crore


    5).In what ratio do the government of India, the concerned State Government and the sponsor bank respectively contribute to the share capital of the RRBs?
    a)   35%, 15% and 50%
    b)   55%, 15% and 30%
    c)   40%, 15% and 45%
    d)   50%, 15% and 35%
    e)   45%, 15% and 40%


    6).Who is the head of the committee which was setup by the government on bankruptcy law reform in India?
    a)   T K Vishwanathan
    b)   P L Punia
    c)   Karia Munda
    d)   N R Madhava Menon
    e)   Shashi Kant Sharma


    7).The massive typhoon “Chan-Hom” hit which country recently forcing lakhs of people to evacuate?
    a)   Indonesia
    b)   Malaysia
    c)   Japan
    d)   China
    e)   Russia


    8).The government campaign GiveItUp is associated with_________.
    a)   Giving up tobacco consumption
    b)   Giving up black money stashed abroad
    c)   Giving up excess land to landless people
    d)   Giving up LPG subsidy
    e)   Making India open defecation-free


    9).What is the total number of Regional Rural Banks (RRBs) in the country as of now________.
    a)   80
    b)   71
    c)   56
    d)   64
    e)   28


    10).The conversion of a physical cheque into a substitute electronic form for transmission to the paying bank is termed as_________.
    a)   Cheques negotiation
    b)   Cheque truncation
    c)   Cheque alteration
    d)   Cheque endorsement
    e)   Cheque crossing

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). d)   8). d)   9). c)   10). b)

      People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: