List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-6

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-6
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-6:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming RBI/Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the head of the Committee which was launched by the Central Government to revisit and revitalize the public private partnership (PPP) model of infrastructure development?
    a)   Sudipto Sarkar
    b)   Shekhar Shah
    c)   Sharmila Chavali
    d)   Pradeep Kumar
    e)   Vijay Kelkar


    2).Government withdrew the proposal for setting up of the PDMA and shifting of regulation of G-Secs from RBI to Sebi from the Finance Bill. Here PDMA Stands for_____.
    a)   Public Debt Maintenance Agency
    b)   Public Debt Management Agency
    c)   Public Debt Minimizing Agency
    d)   Public Debt Monitoring Agency
    e)   None of these


    3).The Central Government has decided to rescue the country’s largest public-private hydel project, Athena hydel project, which was situated at________.
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Assam
    d)   Sikkim
    e)   None of these


    4).India’s Ajinkya Rahane Won the CEAT Indian Cricketer of the Year Award on 25th May 2015. Who clinched the CEAT International Cricketer of the Year honor?
    a)   Hashim Amla
    b)   Dwayne Bravo
    c)   Martin Guptil
    d)   Kieron Pollard
    e)   Kumar Sangakkara


    5).India and _______ has undertook a two-week Army exercise “Ajeya Warrior” starting June 13 focusing on joint tactical level operations in counter-insurgency and counter-terrorism?
    a)   Germnay
    b)   UK
    c)   Japan
    d)   Russia
    e)   Nepal


    6).The BIM, also sometimes known as bancassurance, is the partnership or relationship between a bank and an insurance company. The term BIM stands for__________.
    a)   Basic Insurance Model
    b)   Branch Insurance Model
    c)   Bank Insurance Model
    d)   Board Insurance Model
    e)   None of these


    7).India has signed a 10 years defense framework agreement, which contains a specific reference to the Defense Technology& Trade Initiative (DTTI), with which of the following countries recently?
    a)   Japan
    b)   Russia
    c)   US
    d)   Germany
    e)   None of these


    8).Which of the following teams won 2015 UEFA Champions League football tournament on 6th June 2015?
    a)   Atletico Madrid
    b)   Barcelona
    c)   Real Madrid
    d)   Juventus
    e)   None of these


    9).The finance ministry on 6th June 2015 imposed anti-dumping duty for certain stainless steel products imported from some countries. These countries are______
    a)   South Korea
    b)   Malaysia
    c)   China
    d)   All the above
    e)   Only 1) and 2)


    10).The Mahatma Gandhi series (MG Series) 2005 banknotes, with some additional/new security features weren’t issued in the denominated of________.
    a)   Rs. 500
    b)   Rs.1000
    c)   Rs. 100
    d)   Rs.10
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e)   2). b)   3). d)   4). e)   5). b)   6). c)   7). c)   8). b)   9). d)   10). e)

      People Also Visited:

    / 5. Reviews