List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-7

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-7
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/IBPS Exams 2015 Set-7:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming RBI/Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Among the following who has been included in the Forbes magazine’s World’s 100 Most Powerful Women 2015 list?
    a)   Arundhati Bhattacharya
    b)   Chanda Kochhar
    c)   Kiran Mazumdar-Shaw
    d)   Shobhana Bhartia
    e)   All of these


    2).HDFC, the largest mortgage lender in the country, has announced to raise funds by secured redeemable NCDs and Warrants. Here the term NCD stands for_________.
    a)   Non-Convertible Deductibles
    b)   Non-Convertible Derivatives
    c)   Non-Convertible Debt
    d)   Non-Convertible Debentures
    e)   None of these


    3).Who is the winner of Men’s Singles title of the French Open Tennis Tournament 2015?
    a)   Roger Federer
    b)   Stanislas Wawrinka
    c)   Rafael Nadal
    d)   Novak Djokovic
    e)   Andy Murray


    4).The Essel Group has formed a 50:50 joint venture (JV) with which of the following state governments to set up solar parks which will facilitate an investment of Rs. 4,000 crore?
    a)   Maharashtra
    b)   Rajasthan
    c)   Bihar
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Karnataka


    5).Who is the winner of 2015 Canadian Grand Prix F1 Championship?
    a)   Kimi Raikkonen
    b)   Sebastian Vettel
    c)   Nico Rosberg
    d)   Lewis Hamilton
    e)   Valtteri Bottas


    6).The Government will provide soft loans of what amount to sugar mills to help them clear part of their Rs. 21,000 crore dues to farmers?
    a)   Rs. 12,000 crore
    b)   Rs. 6,000 crore
    c)   Rs. 5,000 crore
    d)   Rs. 8,000 crore


    7).Credila is a non-banking finance company and was the first Indian Lender to exclusively focus on education loans. It is an associate of_________.
    a)   ICICI Bank
    b)   HDFC Bank
    c)   Bank of India
    d)   State Bank of India
    e)   Canara Bank


    8).India on 15th June signed a motor vehicles pact with three nations of the South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) grouping. These three nations are______.
    a)   Pakistan, Afghanistan and Bangladesh
    b)   Bhutan, Pakistan and Nepal
    c)   Bhutan, Bangladesh and Nepal
    d)   Pakistan, Bangladesh and Nepal
    e)   None of these


    9).The General Insurance Corporation of India (GIC Re) and 11 other non-life insurers have formed the India Nuclear Insurance Pool. It will have a capacity of ________.
    a)   Rs. 1,000 crore
    b)   Rs.1,500 crore
    c)   Rs. 2,000 crore
    d)   Rs. 2,500 crore
    e)   None of these


    10).June 1st is celebrated annually as __________.
    a)   World Milk Day
    b)   International Mountain Day
    c)   World Environment Day
    d)   World Ocean Day
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e)   2). d)   3). b)   4). b)   5). d)   6). b)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

      People Also Visited:

    / 5. Reviews