List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-1

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-1:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).The recent survey sponsored by the Reserve Bank of India (RBI) has projected the economic growth rate of the country for the country for the current fiscal at ________?
    a)   7.3 per cent
    b)   8 per cent
    c)   7.5 per cent
    d)   7.9 per cent
    e)   8.5 per cent


    2).The FINA is the international governing body of which of the following games?
    a)   Swimming
    b)   Basketball
    c)   Football
    d)   Snooker
    e)   Archery


    3).Which among the following countries/blocs lifted the ban on import of mangoes from India recently?
    a)   UK
    b)   US
    c)   Russia
    d)   European Union
    e)   African Union


    4).Which of the following services is provided by the RBI only?
    a)   Lockers for safe custody of valuables
    b)   Issuing demand draft
    c)   Buying/selling gold coins
    d)   Compilation of economic data
    e)   Issuing currency notes


    5).Which of the following is a government of India undertaking?
    a)   ONGC
    b)   Axis Bank
    c)   BSE
    d)   Federal Bank
    e)   None of these


    6).Among the following, who is the present Union Minister of Communications and Information Technology?
    a)   Sadananda Gowda
    b)   Nitin Gadikari
    c)   Arun Jaitley
    d)   Ravi Shankar Prasad
    e)   None of these


    7).India has become the third-largest steel producer in the world. Which of the following countries is the world’s largest producer of steel?
    a)   China
    b)   France
    c)   Germany
    d)   US
    e)   Japan


    8). World Health Day was observed on__________.
    a)   22 April
    b)   12 April
    c)   7 April
    d)   4 April
    e)   2 April


    9).Which of the following awards is given to film actors for their lifetime achievements?
    a)   Arjun Award
    b)   Saraswati Samman
    c)   Kalidas Samman
    d)   Dadasaheb Phalike
    e)   None of these


    10). CBS Stands for_______.
    a)   Commercial Banking Solutions
    b)   Critical Banking Solutions
    c)   Central Banking Solutions
    d)   Core Banking Solutions
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). e)   5). a)   6). d)   7). a)   8). c)   9). d)   10). d)


     People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: