List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-2

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-2
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-2:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming RBI/Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).The first phase of the Universal Immunization Programme Mission is being implemented in 201 districts of the country from 7 April. What is the name of the mission?
    a)   Sanjiwani
    b)   Suraksha
    c)   Indradhanush
    d)   Kawach
    e)   None of these


    2).Who has been appointed Chairman of the Indian Premier League (IPL) Governing Council recently?
    a)   Sourav Ganguly
    b)   Ravi Shastri
    c)   Ajay Shirke
    d)   Ranjib Biswal
    e)   Rajeev Shukla


    3).The first of the Indian Navy’s six Scorpene-class stealth submarines was undocked in Mumbai on 6 April. The Indian Navy has named the submarine as _________.
    a)   Kalvari
    b)   Kursura
    c)   Karanj
    d)   Khanderi
    e)   None of these


    4).India might soon be competing with the likes of Dubai, Singapore and Malaysia with its own International Finance Service Centre (IFSC) coming up in a year’s time in the state of __________.
    a)   Tamil Nadu
    b)   Karnataka
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat
    e)   Andhra Pradesh


    5).What is the Budget allocation to provide interest subsides for exports for fiscal year 2015-16?
    a)   Rs. 1,750 cr
    b)   Rs. 1,475 cr
    c)   Rs. 1,625 cr
    d)   Rs. 1,250
    e)   None of these


    6).What is a ‘post-dated’ cheque?
    a)   A cheque with a date prior to the current data
    b)   A cheque with a date later than the current data
    c)   An unsigned cheque
    d)   A blank cheque
    e)   None of these


    7).The ICC Cricket World Cup in 2019, to be played from 30 May to 15 July, will be hosted by ________.
    a)   Sri Lanka
    b)   India
    c)   South Africa
    d)   England
    e)   None of these


    8).Ashgabat is the capital of _______.
    a)   Ukraine
    b)   Kazakhstan
    c)   Turkmenistan
    d)   Uzbekistan
    e)   None of these


    9).Who is the winner of the men’s singles title of the Miami Masters 2015?
    a)   David Ferrer
    b)   Novak Djokovic
    c)   Andy Murray
    d)   Rafael Nadal
    e)   None of these


    10).The investments in Public Provident Fund (PPF) will earn _________interest for 2015-16 as announced by the Finance Ministry.
    a)   9.2 %
    b)   8.7 %
    c)   9 %
    d)   10.2 %
    e)   9 per cent

    Answers:                                 
    1). c)   2). e)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). d)   8). c)   9). b)   10). b)
     People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: