List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-3

    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-3
    List of Expected General Awareness Questions for Upcoming RBI/SBI Exams 2015 Set-3:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming RBI/Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Sixth Edition of National Conference on Nuclear Energy was held in______.
    a)   Mumbai
    b)   Hyderabad
    c)   Bangalore
    d)   New Delhi
    e)   Goa


    2).Scientists from the Zoological Survey of India (ZSI) has discovered a new species of _______, which was named as Glyptothorax Senapatiensis, in the Chindwin river drainage in Senapati district of Manipur.
    a)   Catfish
    b)   Hydra
    c)   Tortoise
    d)   Frog
    e)   Algae


    3).PM Narendra Modi has recently inaugurated a branch of ______ in China’s financial capital Shanghai, the first in the country.
    a)   SBI Bank
    b)   Axis Bank
    c)   ICICI Bank
    d)   HDFC Bank


    4).FDI in Railway infrastructure sector has been opened to _______ FDI under automatic route?
    a)   75%
    b)   100%
    c)   50%
    d)   60%


    5).The researchers has discovered the driest location on Earth in the Atacama Desert in Chile, this site was called as _______.
    a)   Mout Elder Sangh
    b)   Mout Elena South
    c)   Maria Elena South
    d)   Maria Elder South
    e)   None of these


    6).GMR Infrastructure Limited has signed a MoU with Guizhou International Investment Corporation (GIIC) for developing Kakinada Special Economic Zone (SEZ) in _________.
    a)   Tamil Nadu
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Rajasthan


    7).Union Minister Najma Heptullah has launched ‘USTAD’, which is one of the welfare scheme aimed at upgrading and promoting the skills of artisans from the _______.
    a)   Minority Community
    b)   Legal Community
    c)   Rural Community
    d)   Scheduled Tribes
    e)   Urban Community


    8).Internet giant Google on May 18, 2015 threw its weight behind three NGOs in India, announcing support in the form of $500000 in grants, to promote_________.
    a)   Road safety in India
    b)   Vehicle safety in India
    c)   Women safety in India
    d)   Child safety in India
    e)   None of these


    9).Ace India discus thrower ______ won a bronze medal in the second leg of the prestigious IAAF Diamond League series.
    a)   Vikas Gowda
    b)   Suresh Kumar
    c)   Ajay Kumar
    d)   Mamitu Daska
    e)   Vikas Kumar


    10).Ethiopian runners won both the men’s and women’s titles in the eighth edition of Tata Consultancy Services (TCS) World 10000m run in________.
    a)   Chennai
    b)   Hyderabad
    c)   New Delhi
    d)   Bangalore
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). d)
     People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: