List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-1

    List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-1
    List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-1:
    Dear Aspirants, Here we have given the list of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18; Candidates those who are preparing for the upcoming competitive exams 2017 can use this.

     https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
    1.) Government to setup mini-labs to check soil health in ______?
    Ans : Krishi Vignan Kendras

    2). Fund allotted for micro-irrigation for farmers is ?
    Ans : Rs 5000 Crore

    3). Total loan credit level for farmers for the FY17-18 is aimed to reach ?
    Ans : 10 Lakhs Crore

    4). Under which scheme government aimed to reach 1 crore households of poverty ?
    Ans : Mission Antyodaya
    5). Under Mahatma Gandhi National Rural Employment Gurantee Act the participation of women workers is raised to ____%
    Ans: 55%

    6). According to union budget 2017-18, on which scheme the government has decided to use space technology ?
    Ans : Mahatma Gandhi National Rural Employment Gurantee Act (MGNREGA)
    7). In union budget 2017-18 the government has planned to attain 100% electrification in villages by ________?
    Ans: May 2018

    8). What is the total amount allocated for Rural, Agriculture and Allied sectors?
    Ans: Rs. 187223 crores

    9). As per the budget how many Railway stations will be made differently abled friendly by providing lifts and escalators?
    Ans: 500 Stations
    10). In Union Budget 2017-18 basic customs duty on LNG reduced from 5% to _____.
    Ans: 2.5%

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: