List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-2

    List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-1
    List of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18: Part-2:
    Dear Aspirants, Here we have given the list of Expected General Awareness Questions from Union Budget 2017-18; Candidates those who are preparing for the upcoming competitive exams 2017 can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
    1). Under Fasal Bima Yojana the coverage of cropped area is raised to ____% in 2018-19.
    Ans: 50%

    2). An initial corpus of Rs. 5,000 crores is dedicated to Micro Irrigation Fund in __________ to achieve ‘per drop more crop’ scheme.
    Ans: NABARD

    3). For human resources development, which programme will be launched during 2017-18 in Panchayat Raj Institutions?
    Ans: Human resource reforms for results

    4). In 2017-18, the allotment for PMGSY (Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana), including the State’s Share is ____________
    Ans: 27,000 crores

    5). Which department is promoted by launching the Incredible India 2.0 Campaign across the world.
    Ans: Department of tourism and employment

    6). Market relevant training is provided by Skill Acquisition and Knowledge Awareness for Livelihood Promotion programme (SANKALP) to ___________ youth.
    Ans: 3.5 crore

    7). The support services for empowering rural women for skill development, employment, digital literacy, health and nutrition is provided by _________________
    Ans: Mahila Shakti Kendra

    8). To make India a global hub for electronics manufacturing a provision of _____________ is provided` in 2017-18 to create an eco-system.
    Ans: 745 crores

    9). Banks have targeted in introducing 10 lakh new POS terminals additionally, by ________.
    Ans: March 2017

    10). For companies with annual turnover upto Rs.50 crore, the income tax is reduced to _________, to make MSME companies more viable.

    / 5. Reviews