List of GK Questions Asked in Andhra Bank PO Exam Held on 27th Dec 2015 (Both Shifts)

    List of GK Questions Asked in Andhra Bank PO Exam Held on 27th Dec 2015 (Both Morning& Afternoon Shift)
    List of GK Questions Asked in Andhra Bank PO Exam Held on 27th Dec 2015 (Both Morning& Afternoon Shift):
    Dear Readers, Andhra Bank PO Exam 2015 both shifts was completed and the list of GK Questions asked in the examination was given here below.


    1). What is the Currency of Saudi Arabia?
    Answer:Saudi Riyal

    2). CTS Stands for _______.
    Answer:Cheque Truncation System

    3). What is the capital of Germany?
    Answer:Berlin

    4). What is the Current Repo Rate?
    Answer:6.75%

    5). Headquarters of State Bank of India?
    Answer:Mumbai, Maharashtra

    6). Who is the present Railway Minister of India?
    Answer:Suresh Prabhakar Prabhu

    7). Who has been recently sworn was the 43rdChief Justice of India?
    Answer:Tirath Singh Thakur

    8). Wangala Festival is celebrated at which of the following Indian States?
    Answer:Meghalaya

    9). International Day of Persons with Disabilities is observed on ______
    Answer:3rdDecember

    10). NRO Stands for _______.
    Answer:Non- Resident Ordinary

    11). What is the headquarters of IMS Health ?
    Answer:Danbury, Connecticut, US

    12). Who is the President of France?
    Answer:Franscois Hollande

    13). India’s first Double-decker air conditioned Shatabdi train was recently inaugurated between which two stations?
    Answer:Goa to Mumbai

    14. DICGC stands for _________
    Answer:Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation

    15). Who has been appointed as the 8thChairman of the Indian Space Research Organization?
    Answer:A. S Kiran Kumar

    16). “The Banker to Every Indian” is the slogan of which of the following banks?
    Answer:State Bank of India

    17). World AIDS Day is observed on _________
    Answer:1stDecember

    18). IMF stands for ______
    Answer:International Monetary Fund

    19). Who is the head of the committee which was set up by the Human Resource Development Ministry to draft new education policy?
    Answer:T S R Subramanian

    20). Which of the following has launched the mobile Wallet SpeedPay?
    Answer:BSNL

    21). What is the Current Cash Reserve Ratio (CRR)?
    Answer:4%

    22). Which of the following banks has recently launched the “Smart Vault”?
    Answer:ICICI Bank

    23). What is the headquarters of Word Economic Forum?
    Answer:Cologny, Switzerland

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: