List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 26th Sep 2015 (Evening Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 26th Sep 2015 (Evening Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 26th Sep 2015 (Evening Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB Assistant Exam held on 26thSeptember 2015 (Evening Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). PM Narendra Modi has received the Award of Bangladesh Liberation War Honor from the President of Bangladesh on behalf of ___________, the farmer Prime Minister of India.
    Answer:Atal Bihari Vajpayee

    2). Who is the Current Chairman of the International Cricket Council?
    Answer:Narayanaswami Srinivasan

    3). World Wildlife Day is observed on _______
    Answer:3rd March

    4). Who has been appointed as the brand ambassador of the Edelweiss Financial Services?
    Answer:Saina Nehwal

    5). Who is the winner of the Logo competition for the New Education Policy at the Press Briefing held at New Delhi?
    Answer:Nawaj Shaikh

    6). What is the name of the first semi high-speed train service between Delhi and Agra, which completed its final trial covering 195 km journey in 115 minutes at a maximum speed of 160 kmph?
    Answer:Gatimann Express

    7). Who is the Creator of Ionic Rock Garden of Chandigarh?
    Answer:Nek Chand

    8). After _____ years India has hosted the 10th World Hindi Conference which was held at Bhopal?
    Answer:32 years

    9). Who is known as the Paramount Chief and later remains as the King of Swaziland for 82 years?
    Answer:Sobhuza II

    10). Dandiya Rass is the traditional folk dance of which state?
    Answer:Gujarat

    11). Base Rate is the minimum rate set by _______, below which banks are not allowed to lend to its customers?
    Answer: Reserve Bank of India

    12). Shane Watson famous Cricket All rounder of _______, has recently retired from the test cricket at his age of 34.
    Answer:Australia

    13). The CIBIL TransUnion Score is a 3-digit number which ranges between ______
    Answer:300-900

    14). What is the maximum holding balance per individual in the payments bank initially?
    Answer:Rs. 1,00,000

    15). Which is the first country in the world to legalize euthanasia for the children of any age?
    Answer:Belgium

    16). Who has been appointed as the chairman of the 7th Pay Commission?
    Answer:Ashok Kumar Mathur

    17). Famous Indian Novelist Arundhati Roy was born in _________.

    Answer:Shillong, Meghalaya

    18). Which of the following bank has launched the contactless multi-currency forex cards in partnership with Visa?
    Answer:Axis Bank

    19). Attukal Bhagavathi Temple is located at ________
    Answer:Kerala

    20). India’s First Defence Industrial Park was yet to be setup at _____

    Answer:Ottappalam, Kerala   

    Remaining Questions will be updated immediately…


    People Also Visited:

    / 5. Reviews