List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 27th Sep 2015 (1st Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 27th Sep 2015 (1st Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 27th Sep 2015 (1st Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB Assistant Exam held on 27thSeptember 2015 (1st Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What is the Currency of Argentina?
    Answer:Argentine Peso

    2). What is the Capital of Egypt?
    Answer:Cairo

    3). As per RBI norms, what is the minimum paid-up capital to start payments and small banks?
    Answer:Rs. 100 Crore

    4). Brahmaputra is the one of the major river in the Asia which originates from _______
    Answer:Chemayungdung Glacier

    5). GIFT stands for_____
    Answer:Gujarat International Finance Tec-City

    6). Who is the winner of 2015 US Open Men’s Single Title?
    Answer:Novak Djokovic

    7). Which is the longest river in Asia and 3rdlongest river in the World?
    Answer:Yangtze River

    8). What is the minimum deposit amount for Sukanya Samridhi Account?
    Answer:Rs. 1000 per year

    9). Indian Railways has joined their hands with ______ to install Wi-Fi Connections in 400 stations across the country.

    Answer:Google

    10). Famous Meenakshi Amman Temple is located on the banks of Vaigai River at______
    Answer:Tamil Nadu
          
    11). How much fund has been allotted under Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana (PMKSY) to be spend in the next five year to improve the farm productivity.

    Answer:Rs. 50,000 crore


    12). “Niryat Bandhu@Your Desktop” is an online certification programme in Export and Import which was launched by _______
    Answer:Directorate General of Foreign Trade (DGFT)

    13). Who is the author of the novel- “Ring of Fire”?
    Answer:Pierdomenico Baccalario

    14). How is the new Home Secretary in place of LC Goyal?
    Answer:Rajiv Mehrishi

    15). Name the person who created world record by standing on his head for 61 minutes on International Day of Yoga (21st June 2015)?

    Answer:Ivan Stanley

    16). World Water Day is observed on _______
    Answer:22nd March

    17). What is the FDI percentage that was allowed to set up White Label ATM (WLA)?

    Answer:100%

    18). Who is the author of the novel- “A Tale of Two Cities”?
    Answer:Charles Dickens

    19). NPA stands for_____
    Answer:Non Performing Assets

    20). During the first budget of Narendra Modi Government, finance Minister Arun Jaitley has proposed the abolih of _______ tax.
    Answer:Wealth Tax

    21). “Chillr” mobile application is launched by which bank?
    Answer:HDFC Bank

    22). LIBOR stands for _______
    Answer:London Inter Bank Offered Rate

    23). What is the currency of Cuba?
    Answer:Cuban Peso, Cuban Convertible Peso
    24). Misar Town is located at_____

    Answer:Serbia   

    Remaining Questions will be updated immediately…

    People Also Visited:

    / 5. Reviews