List of GK Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant Exam Held on 13th Sep 2015 (Evening Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO Office Assistant Exam Held on 13th Sep 2015 (Evening Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant Exam Held on 13thSep 2015 (Evening Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB PO Office Assistant Exam held on 13thSeptember 2015 (Evening Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.


    1). What is the Tagline of Bandhan Bank?
    Answer: Aapka Bhala, Sabki Bhalai

    2). RTGS stands for _______
    Answer: Real Time Gross Settlement

    3). Who is the author of the book- “Swami and Friend”?
    Answer: R K Narayan

    4). Name the Scheme which has been acknowledged by the Guinness Book pf World Records for being the largest cash transfer program?
    Answer: PAHAL

    5). Name the Founder and Chairman of Bicycle Giant Hero Cycles who recently died in Ludhiana?
    Answer: O P Munjal

    6). AMRUT stands for _______
    Answer: Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

    7). Who is the Minister of Personnel, Public Grievances and Pensions?
    Answer: Narendra Modi

    8). Which bank has announced a new home loan proposition called, “Saral-Rural Housing Loan”
    Answer: ICICI Bank

    9). World Photography Day is Observed on______
    Answer: 19thAugust

    10). What is the name of the Mobile Wallet Application recently launched by SBI?
    Answer: SBI Buddy

    11). How many Indian Companies were took placed in Forbes’ list of 100 most innovative companies in the world?
    Answer: Three companies

    12). National Institute of Bank Management (NIBM) is located at______
    Answer: Pune

    13). Name the village which has emerged as the India’s First “Digital Village”?
    Answer: Akodara

    14). “Maha Pushkaralu” was celebrated on 14th July 2015 in which river bank?
    Answer: Godavari

    15). Who has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of National Carrier Air India Ltd for three years?
    Answer: Ashwani Lohani

    16). Name the first district in India to have highest number of e-Toilets in its schools?
    Answer: Nellore, Andhra Pradesh

    17). Carolina Maria Marin Martin is a related to which of the following sports?
    Answer: Badminton

    18). Name the History writer who has been conferred with the “Maharashtra Bhushan Award”
    Answer: Balwant Moreshwar Purandare

    19). Name the Greece’s Prime Minister who has announced that he is resigned and has called for an early election?
    Answer: Alexis Tsipras

    20). Name the country which has opened the second land crossing in the Tibet via Nathu La to allow the first batch of Indian Pilgrims undertaking the Arduous Kailash- Manasarovar Yatra?
    Answer: China        

    Remaining Questions will be updated soon….

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: