List of GK Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant Exam Held on 19th Sep 2015 (1st Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Assistant Exam Held on 19th Sep 2015 (1st Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant Exam Held on 19th Sep 2015 (1st Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB Assistant Exam held on 19thSeptember 2015 (1st Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.


    1). What is the Currency of Greece?
    Answer: Euro
    2). MSME Stands for _______
    Answer: Ministry of Micro Small and Medium Enterprises
    3). What is the present Cash Reserve Ratio?
    Answer: 4%
    4). Masdar city is the World’s first zero-carban planned city which was located at_____
    Answer: United Arab Emirates
    5). Which of the following country has celebrated its 50th Independence Day on 9thAugust 2015 and also paid tribute to the Great leader Lee Kuan Yew?
    Answer: Singapore
    6). What is the Headquarter of Bureau of Indian Standards (BIS)?
    Answer: New Delhi
    7). Name the Veteran Actor and Filmmaker who has been appointed as the Chairman of India’s Oscar Jury by the Film Federation of India (FFI)?
    Answer: Amol Palekar
    8). The Ardh (half) Kumbh Mela will be held at Haridwar and Allahabad for every _____ years.
    Answer: Six Years
    9). National Handloom Day is observed on ________.
    Answer: 7thAugust
    10). Mahapushkaram is a Hindu religious bath festival which was held at ______
    Answer: Andhra Pradesh
    11). Netravali Wildlife Sanctuary is located at_____
    Answer: Goa
    12). Who is known as the Father of Indian Constitution?
    Answer: B R Ambedkar
    13). Who is the winner of Saraswati Samman for the epic “Sri Ramayana Mahanveshanam”?
    Answer: M Veerappa Moily
    14). “Tunnel of Time” is the autobiography of _______
    Answer: R K Laxman
    15). Winter Olympics 2022 is yet to be held at_______
    Answer: Beijing, China
    16). Who is the author of the book- “5 year old Billionaire”
    Answer: Onkar Kishan Khullar
    17). Federal Reserve Bank is the Central Bank of ______
    Answer: US
    18). SIDBI stands for ______

    Answer: Small Industries Development Bank of India


    Remaining Questions will be updated soon….

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: