List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12th Sep 2015 (1st Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12th Sep 2015 (1st Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12thSep 2015 (1st Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam held on 12thSeptember 2015 (First Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What is the capital of Ireland?
    Answer:Dublin

    2). Who is the New Chief of DRDO?
    Answer:Avinash Chander

    3). Who is the Winner of 2015 Commonwealth Chess Championship?
    Answer:Abhijeet Gupta

    4). Headquarters of World Intellectual Property Organization is located at_______
    Answer:Geneva, Switzerland

    5). World Postal Day was observed on _______
    Answer:9thOctober

    6). Varanasi is located at the bank of which river?
    Answer:Ganga

    7). Who is the winner of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
    Answer:Sania Mirza

    8). Which of the following state government has signed 9 MoUs worth of Rs. 30,530 crore with 9 petroleum companies?
    Answer:Rajasthan

    9). Indian Government has recently approved the purchase of 10 missile-armed drones from which country?
    Answer:Israel

    10). DRDO has given the Lakshya Missile to which of the following companies for selling?
    Answer:L& T

    11). What is the 21stArticle in our Constitution?
    Answer:Right to personal liberty and Livelihood

    12). Which is the India’s Highest Award for Life Time Achievement in Sports and Games?
    Answer:Dhayan Chand Award

    13). Masdar City is located at______
    Answer:Abudhabi

    14). BBB Stands for _____
    Answer:Bank Board Bureau

    15). Sariska Tiger Reserve is located at_____
    Answer:Rajasthan

    16). Which of the following country has agreed to sell four MI 35 attack helicopters to Pakistan?
    Answer:Russia

    17). FDI for Private Banking has increased up to ____
    Answer:74%

    18). Who is the DRDO’s First Woman Director General? 
    Answer:J Manjula

    19). Deepika Kumari is related to which of the following sports?
    Answer:Archery

    20). What is the Headquarters of Central Bank of India?
    Answer:Mumbai

    21). Ranganathittu Bird Sanctuary is located at_____
    Answer:Karnataka

    22). India has signed a MoU with which country in technical cooperation in railway sector?
    Answer:Slovak Republic

    23). Rufiyaa is the currency of _____
    Answer:Maldives

    24). Neyveli is located at____–
    Answer:Tamil Nadu

    25). What is the Lock-in period of KVP?

    Answer:30 months


    People Also Visited:

    / 5. Reviews