List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12th Sep 2015 (2nd Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12th Sep 2015 (2nd Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 12thSep 2015 (2nd Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam held on 12thSeptember 2015 (Second Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Who is the Brand Ambassador for Gender Equality?
    Answer:Anupam Kher

     2). Who is the Minister of Youth Affairs and Sports of India?
    Answer:Sarbananda Sonowal

    3). What is the name of the mobile application introducted by SBI?
    Answer:SBI Buddy

    4). What is the Currency of Singapore?
    Answer:Singapore Dollar

    5).In MIBOR, “I” stands for _______
    Answer:MIBOR- Mumbai Inter-Bank Offer Rate

    6). What is Headquarters of Allahabad Bank?
    Answer:Kolkata

    7). Bandhan Bank was earlier called as________
    Answer:Development Cooperative Bank

     8). Bishkek is the capital of ____________
    Answer:Kyrgyzstan

    9). Which of the following Bank has launched the “Payzapp” mobile application?
    Answer:HDFC

    10). EPFO comes under which of the following ministries?
    Answer:Ministry of Labour and Employment

    11). Which of the following is not provided by Payment Bank?
    Answer:Credit Card

    12). Which state celebrates Onam Festival?
    Answer:Kerala

    13). Which Bank has started the Tatkal Loan?
    Answer:State Bank of India

    14). Which Yojna has provided Rs. 50000 crore for Farmers?
    Answer:Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana

    15). Joshna Chinapa is related to which of the following sports?
    Answer:Squash

    16). Who is the author of the novel “Lowland”?
    Answer:Jhumpa Lahiri

    17). Kolkata is located on the bank of which river?
    Answer:Hooghly River

    18). How much fine has been imposed on Nestle?
    Answer:Rs. 640 crore

    19). Who is the first Women to climb the mount Everest in India?
    Answer:Bachendri Pal

    20). Which is the first Airport to operate with solar power?
    Answer:Cochin Airport

    21). What is the Initial Corpus of MUDRA?
    Answer:Rs. 20,000 Crore

    22). Okhla Bird Sanctuary is located at______
    Answer:Delhi

    23). What is the Headquarters of International Development Association?
    Answer:Washington DC

    24). What is the Venue of Cricket World Cup 2019?
    Answer:England
    People Also Visited:

    / 5. Reviews