List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 13th Sep 2015 (1st Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 13th Sep 2015 (1st Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 13thSep 2015 (1st Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam held on 13thSeptember 2015 (First Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What is the capital of Sweden?
    Answer:Stockholm

    2). What is the currency of Italy?
    Answer:Euro

    3). Who has been appointed as the New India’s Oscar Jury?
    Answer:Amol Palekar

    4). World Pneumonia Day is observed on_____
    Answer:12thNovember

    5). What is the Headquarters of UCO Bank?
    Answer:Kolkata

    6). Which article of the constitution guarantees that all people are equally protected by the laws of the country?
    Answer:Article 14           
           
    7). Who is the Union Cabinet Minister for Water resources, river development and Ganga rejuvenation of India?
    Answer:Uma Bharti
    8). Gir Park is Located at______
    Answer:Gujarat

    9). What is the Currency of China?
    Answer:Renminbi

    10). Veer Savarkar Airport is also known as _________
    Answer:Port Blair Airport

    11). CBDT Stands for ______
    Answer:Central Board of Direct Taxes

    12). Aadi Perukku Festival is celebrated at which state?
    Answer:Tamil Nadu

    13). AMFI stands for ______
    Answer:Association of Mutual Funds of India

    14). In BRICS, ‘C’ stands for______
    Answer:Brazil, Russia, India,Chinaand South Africa

    15). What is the Petroleum Pipeline route from India to Nepal?
    Answer:Raxaul in Bihar to Amlekhgunj in Nepal

    Remaining Questions will be updated soon….

    People Also Visited:

    / 5. Reviews