List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 5th Sep 2015 (1st Shift)

    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 5th Sep 2015 (1st Shift)
    List of GK Questions Asked in IBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam Held on 5thSep 2015 (1st Shift):
    List of GK Questions Asked inIBPS RRB PO (Officer Scale-I) Exam held on 5thSeptember 2015 (First Shift). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Who is the Head of New Development Bank?
    Answer:K V Kamath

    2). What is the currency of Thailand?
    Answer:Baht

    3). Who is the new Governor of Sikkim?
    Answer:Sriniwas Patil

    4). Which of the following committee is related to NABARD?
    Answer:Shivaraman Committee

    5). What is the Capital of Egypt?
    Answer:Cairo

    6). Headquarter of PNB?
    Answer:New Delhi

    7). Who is the winner of the Ramanujan Award?
    Answer:Amalendu Krishna

    8). Who is the Chief Minister of Jharkhand?
    Answer:Raghubar Das

    9). Who is the new Brand Ambassador of Renault?
    Answer:Ranbir Kapoor

    10). In RTGS, “S” stands for ______
    Answer:Settlement

    11). What is the Headquarters of International Atomic Energy Agency?
    Answer:Vienna, Austria

    12). Which of the following country has joined as the new member of European Union?
    Answer:Croatia

    13). PV Sindhu is related to which of the following sports?
    Answer:Badminton

    14). World Vegetarian Day is observed on________.
    Answer:1st October

    15). Who is the author of the book- “Ghost of Calcutta”
    Answer:Sebastian Ortiz

    16). Which of the following company has installed first white label ATM in India?
    Answer:TATA

    17). Name the state which has largest area?
    Answer:Rajasthan

    18). Which of the following is regulated by RBI?
    Answer:Money Market

    19). What is the contribution of China in NDB?
    Answer:41%

    20). What is the venue o World Information Technology Summit 2018?
    Answer:Hyderabad

    21). Which country is the first member of CERN?
    Answer:Pakistan

    22). What is the contribution of sponsor bank for RRB?
    Answer:35%

    23). Head office of SAARC is located at______
    Answer:Nepal

    24). Tomato Festival is celebrated at______
    Answer:Spain

    25). DICGC is related to______
    Answer:Banking

    26). Who is the author of the book- “Turing Point” ?
    Answer:A P J Abdul Kalam

    27). Which bank has launched the video of Dhanchayt?
    Answer:HDFC Bank

    28). Who is the largest producer of Rice in world?
    Answer:China

    29). Kathakali is the folk dance of which state?
    Answer:Kerala

    30). Commercial papers will be issued by _______
    Answer:Corporate

    31). Blue revolution is related to ______
    Answer:Fish

    32). Brad Haddin is related to which sports?
    Answer:Cricket

    / 5. Reviews