List of GK Questions Asked in OICL Assistant Exam Held on 22nd Aug 2015 (Both Shifts)

    List of GK Questions Asked in OICL Exam Held on 22nd Aug 2015 (Both Shifts)
    List of GK Questions Asked in OICL Assistant Exam Held on 22nd Aug 2015 (Both Shifts):
    List of GK Questions Asked in OICL Exam held on 22nd Aug 2015 (Both Shifts). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Vikram Sarabhai Space Centre is located at__________.
    Answer:Kerala

    2). Governments which Beema Scheme has been covered by LIC of India?
    Answer:PMJJBY

    3). Who has been awarded with Bharat Ratna in the year 1990?
    Answer:Nelson Mandela

    4). What is the currency of French Republic?
    Answer:Franc

    5). What is the FDI percentage in Insurance?
    Answer:49%

    6). What is the capital of Andaman Nikobar?
    Answer:Port Blair

    7). Yoga Express Connects which of the following two cities?
    Answer:Haridwar and Ahmedabad

    8). Who is the present Chief Minister of Kerala?
    Answer:Oommen Chandy

    9). What is the currency of Dutch Republic?
    Answer:Guilder

    10). Brabourne Stadium is located at_______
    Answer:Mumbai

    11). What is the total number of land exchange between India and Bangladesh as per agreement?
    Answer:160

    12). IRDA Act is passed in which year?
    Answer:1999

    13). G-20 Summit 2015, will be held at Antalya, which was located at________.
    Answer:Istambul

    14). What is the India’s share in AIIB?
    Answer:8 billion dollar

    15). Who is Oolef Pooley?
    Answer:English Actor

    16). Which bank provides loan in 10 seconds?
    Answer:HDFC

    17). Shubham Jaglam is related to which of the following sports?
    Answer:Golf

    18). Ranthambore National Park is located at_________.
    Answer:Sawai Madhopur, Rajasthan

    19). Nifty 50 is the sensex of________
    Answer:India

    20). What is the India’s total target of Solar Power by 2022?
    Answer:100000MW

    21). Kargil Vijay Divas is celebrated on______
    Answer:26thJuly

    22). What is the Capital of Daman and Diu?
    Answer:Daman

    23). Kakrapur Nuclear Power Plant is Located at_________.
    Answer:Gujarat

    24). What is the Venue of Winter Olympics 2022?
    Answer:Beijing

    25). What is the Headquarter of Food and Agricultural Organizations (FAO)?
    Answer:Rome

    26). Wheelar island, of Odisha which be renamed as_______.
    Answer:Kalam island

    27). What is the currency of Switzerland?
    Answer:Swiss Franc

    28). Which is the world’s largest edible oil consumer?
    Answer:China

    29). Super Express Way Mega project with estimation of 30000 crore in Maharashtra will connects which of the two cities?
    Answer:Mumbai and Nagpur

    30). What is the purpose of Mudra Bank?
    Answer:Providing loans for small entrepreneurs and also regulates the Micro-Finance Institutions (MFIs).

    31). What is the maximum age group to open account under Sukanya Samridhi Yojana?
    Answer:10

    32). Varanasi is situated on the bank of which river?
    Answer:River Ganga

    33). In ‘PAN’, “A” stands for______
    Answer:Account

    34). Who is the present CM of Haryana?
    Answer:Manohar Lal Khattar

    35). What is the age group for Atal Pension Yojana?
    Answer:Min 18 years to Max 40 years

    36). In ‘ELSS’, “L” stands for-EquityLinkedSavings Scheme
    People Also Visited:

    / 5. Reviews