List of GK Questions Asked in UIIC Assistant Exam Held on 30th Aug 2015 (Morning Shifts)

    List of GK Questions Asked in UIIC Assistant Exam Held on 30th Aug 2015 (Morning Shifts)
    List of GK Questions Asked in UIIC Assistant Exam Held on 30th Aug 2015 (Morning Shifts):
    List of GK Questions Asked in UIIC Assistant Exam held on 30th Aug 2015 (Morning Shifts). Candidates whose who are preparing for Upcoming Exams 2015 can use it.

    1).Which is the largest life insurance company in India?
    Answer:LIC of India

    2). Who is the CM of Haryana?
    Answer:Manohar Lal Khattar

    3).What is the name of the committee which was established by IRDAI on recommendation?
    Answer:Malhotra Committee

    4). What is the capital of Mozambique?
    Answer:Maputo

    5). Hiroshima Day is observed on_______.
    Answer:6th August

    6). CAR stands for_______.
    Answer:Capital Adequacy Ratio

    7). Who is the Economic Head of IMF?
    Answer:Christine Lagarde

    8). What is the Headquarters of NICL?
    Answer:Kolkata

    9). What is the name of the India and UK joint air and ground exercise which was held on 31th July?
    Answer:Indradhanush

    10). Who is the chairman of IRDA?
    Answer:T S Vijayan

    11). NICL operates in India and also in _________.
    Answer:Nepal

    12). National Insurance Academy (NIA) is premier institution which was located at_________.
    Answer:Pune, Maharashtra

    13).”Sar Utha Ke Jiyo” is the tagline of _________.
    Answer:HDFC Life

    14).Name the film which has won the best original screenplay in a foreign language award in the Madrid International Film Festival?
    Answer:“Buddha in a Traffic Jam”

    15). Name the Grammy Award winning Jazz Keyboardist and producer, who had died recently?
    Answer:George Duke

    16). 48th ASEAN Foreign Ministers Meeting was held at______.
    Answer:Kuala Lumpur

    17). Name the former AIIMS Official who won the Ramon Magsaysay awards for “Enterprising Leadership” and for exposing corruption?
    Answer:Sanjiv Chaturvedi

    18). What is the currency of Sri Lanka?
    Answer:Sri Lankan Rupee

    19). What is the headquarters of LIC?
    Answer:Mumbai

    20). Who is the winner of Ramanujan Award 2015?
    Answer:Dr. Amalendu Krishna

    21). Where the Krishnapatnam Port is located at_____
    Answer:Nallore, Andhra Pradesh

    22). National Handloom Day is observed on_________.
    Answer:7thAugust


     People Also Visited:

    Click Here to Follow Us on Facebook

    Online Mock Tests 2019: