List of Important Computer Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7

    List of Important Computer Questions
    List of Important Computer Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).When you save to_______, your data will remain intact even when the computer is turned off?
    a)   Primary storage device
    b)   RAM
    c)   Secondary storage device
    d)   Motherboard
    e)   None of these


    2).Define Mother Board?
    a)   circuit board that house peripheral device
    b)   the first chip that is accessed when the computer is turned on
    c)   same as the CPU chip
    d)   circuit board that contains a CPU and other chips
    e)   None of these


    3).Which of the following program enables you to perform calculations involving rows and columns of numbers?
    a)   Spreadsheet program
    b)   Graphics package
    c)   Word processor
    d)   Window
    e)   None of these


    4).A record is related to a file as a statement is related to a _______?
    a)   data
    b)   file
    c)   program
    d)   procedure
    e)   None of these


    5).Which is the most common type of storage device?
    a)   flash
    b)   steel
    c)   magnetic
    d)   optical
    e)   persistent


    6).The codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readable are known as __________.
    a)   an OCR scanner
    b)   a magnetic tape
    c)   a bar code
    d)   an ASC II code
    e)   None of these


    7).The magnetic tape is not practical for applications where data must be quickly recalled because tape is _________.
    a)   a random access medium
    b)   a read-only medium
    c)   expensive
    d)   fragile and easily damaged
    e)   a sequential access medium


    8).What is the reason for deleting unknown e-mail attachments?
    a)   It is a bad manners
    b)   The person could track you down and hurt you
    c)   It can land you in jail
    d)   It might contain a virus that could hurt your computer.
    e)   None of these


    9).Which of the following is used to read and write information in the storage media such as CD?
    a)   a laser beam of red light
    b)   magnetic strips
    c)   magnetic dots
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).Vendor-created program modifications are called as________.
    a)   patches
    b)   overlaps
    c)   holes
    d)   antiviruses
    e)   fixes

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). c)   5). c)   6). c)   7). e)   8). d)   9). a)   10). a)

    / 5. Reviews