List of Important Computer Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-8

    List of Important Computer Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-8:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Programs that automatically submits your search request to several search engines simultaneously is called __________.
    a)   Metasearch engines
    b)   Hits
    c)   Spiders
    d)   Webcrawlers
    e)   None of these


    2).You are planning on using a single network that supports 208 users. Which IP address class would you choose to be the most efficient?
    a)   Class D
    b)   Class E
    c)   Class C
    d)   Class B
    e)   Class A


    3).Compiling creates _______.
    a)   subroutine
    b)   algorithm
    c)   executable program
    d)   program specification
    e)   None of these


    4).A CD-RW disk _________.
    a)   Holds less data than a floppy disk
    b)   Is a form of optical disk, so it can only be written once
    c)   Has a faster access than an internal disk
    d)   Can be erased and rewritten
    e)   None of these


    5).Which among the following places the common date elements in order from smallest to largest?
    a)   Character, record, field, file, database
    b)   Character, file, record, field, database
    c)   Character, field, record, file, database
    d)   Bit, byte, character, record, field, file, database
    e)   None of these


    6).Which statements is a false with respect to file names?
    a)   File extension is another name for file type.
    b)   Every file in the same folder must have a unique name.
    c)   Files may share the same name or the same extension but not both.
    d)   The file extension comes before the dot (.) followed by the file name.
    e)   None of these


    7).The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dial-up is the _______ connection
    a)   fibre-optic service
    b)   satellite access
    c)   cable access
    d)   digital subscriber line (DSL)
    e)   modem


    8).Name the software which creates a mirror image of the entire hard disk, including the operating system, applications, files, and data?
    a)   Utility programs
    b)   Operating system
    c)   Backup software
    d)   Driver imagining
    e)   None of these


    9).What displays the content of the active cell in Excel?
    a)   Task Pane
    b)   Row Headings
    c)   Formula Bar
    d)   Name Title
    e)   Name Box


    10).In Word you can force a page break?
    a)   by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
    b)   by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + Enter
    c)   by changing the font size of your document
    d)   by using the Insert/Section Break
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). c)   4). d)   5). c)   6). d)   7). d)   8). d)   9). c)   10). b)

    / 5. Reviews