List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-3

    List of Important Computer Questions
    List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-3:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Insurance and Bank PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Error in a computer program is also called as_______.
    a)   bugs
    b)   blunders
    c)   mistake
    d)   item overlooked
    e)   None of these


    2).A compiler is used to translate a program written in ___________?
    a)   Assembly language
    b)   A high-level language
    c)   Machine language
    d)   A low-level language
    e)   None of these


    3).A program designed to destroy data on your computer which can travel to “infect” other computers is called a ________.
    a)   hurricane
    b)   torpedo
    c)   disease
    d)   virus
    e)   None of these


    4).The commonly available computers/laptops have a keyboard popularly known as ____________.
    a)   QWERTY
    b)   ALTER
    c)   UCLIF
    d)   QOLTY
    e)   None of these


    5).At which of the storage placement strategies a program is placed in the largest available hole in the main memory?
    a)   Best fit
    b)   First fit
    c)   buddy
    d)   worst fit
    e)   None of these


    6).The “shut down” feature is available at ____.
    a)   “START” menu
    b)   START>> Find
    c)   START>> Run
    d)   Recycle bin
    e)   Internet explorer


    7).What do you press to enter the current date in a cell?
    a)   CTRL +; (semicolon)
    b)   CTRL + F11
    c)   CTRL + F10
    d)   CTRL + SHIFT +: (colon)
    e)   None of these


    8).Which describes a relational database?
    a)   It retrieves data related to its queries.
    b)   It consists of separate tables of related data.
    c)   It provides a relationship between integers.
    d)   It provides a relationship between floats
    e)   None of these


    9).What is the use of Ctrl + F shortcut key in Word?
    a)   To save the file
    b)   To open the Formula dialog box
    c)   To view document in full view
    d)   To open the Find and Replace dialog box
    e)   None of these


    10).Every cell in a Microsoft Office Excel document is referred to by its cell address, which is the________.
    a)   Cell’s row label
    b)   Cell’s column label and worksheets tab name
    c)   Cell’s column label
    d)   Cell’s row and column labels
    e)   Cell’s contents


    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). a)   8). b)   9). d)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: