List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-4

    List of Important Computer Questions
    List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-4:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Insurance and Bank PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).The primary purpose of software is to turn data into _________.
    a)   Websites
    b)   objects
    c)   programs
    d)   information
    e)   None of these


    2).Expand CPU____
    a)   Central Protection Unit
    b)   Central Processing Unit
    c)   Central Processing Upload
    d)   Computer Protection Unit
    e)   None of these


    3).Which among the following capabilities is required for a system program to execute more than one program at a time?
    a)   Compiling
    b)   Virtual memory
    c)   Multi-tasking
    d)   Word processing
    e)   None of these


    4).For the purpose of finding of an individual item in a file immediately,_________ is used.
    a)   File allocation table
    b)   Sequential access
    c)   directory
    d)   direct access
    e)   None of these


    5).Which contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm?
    a)   Programming language
    b)   syntax
    c)   programming structure
    d)   graph
    e)   logic chart


    6).What is the process of finding errors in software code?
    a)   Debugging
    b)   Running
    c)   Testing
    d)   Compiling
    e)   Hacking


    7).___________ part is called as the “brain” of the computer?
    a)   CPU
    b)   RAM
    c)   ROM
    d)   Monitor
    e)   None of these


    8).Something which has easily understable instructions is called as
    a)   icon
    b)   word processing
    c)   user-friendly
    d)   information
    e)   None of these


    9).The printers and monitors are the peripheral devices, which are considered to be ______.
    a)   hardware
    b)   data
    c)   information
    d)   software
    e)   source code


    10).In a computer, most of the processing takes place in______.
    a)   RAM
    b)   ALU
    c)   CPU
    d)   Memory
    e)   Motherboard


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). e)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). a)   10). c)

    / 5. Reviews