List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-5

    List of Important Computer Questions
    List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-5:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Insurance and Bank PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Computer and communication technology, such as communication links to the Internet, that provide help and understanding to the end user are known as _______.
    a)   program
    b)   information technology
    c)   worksheet file
    d)   FTP
    e)   Presentation file


    2).Which among the following is contained on chips connected to the system board and is a holding area for data instructions and information? (processed data waiting to be output to secondary storage)
    a)   modem
    b)   internet
    c)   mouse
    d)   memory
    e)   program


    3).Conference (Netscape) / NetMetting (Internet Explorer) enables (choose the option that best describes)?
    a)   Live audio conferencing
    b)   Sharing voice on the net
    c)   Live textual conferencing
    d)   Live real time conference
    e)   None of these


    4).Web casting is defined as_____
    a)   Playing of music on the internet
    b)   Transmitting the video and audio on the internet
    c)   Searching on the web
    d)   Casting a movie/TV star in a role on the www
    e)   None of these


    5).FTP stands for_______.
    a)   File Typing Protocol
    b)   File Transit Protocol
    c)   File Translate Protocol
    d)   File Transfer Protocol
    e)   None of these


    6).Compiler in a computer system is a __________.
    a)   Process
    b)   System Software
    c)   Package
    d)   Application Software
    e)   None of these


    7).HTML stands for______.
    a)   Hypermedia Markup Language
    b)   High Transfer Machine Language
    c)   Hypertext Markup Language
    d)   High Transmission Markup Language
    e)   None of these

    8).Computers connected to a LAN can_____.
    a)   E-mail
    b)   Share information and/or share peripheral equipment
    c)   Go online
    d)   Run faster
    e)   None of these


    9).Correcting errors in a program is called as_______.
    a)   Compiling
    b)   Translating
    c)   Debugging
    d)   Interpreting
    e)   None of these


    10).Among the following which is similar to E-mail______.
    a)   Writing a letter
    b)   Sending a package
    c)   Talking on the phone
    d)   Drawing a picture
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). d)   4). b)   5). d)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: